Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Får inte tänka att allt är katastrof"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra fick spela med en man mer i över halva matchen. Trots det blev det förlust med 1-2 mot Varberg, som satte det avgörande målet i 86:e minuten. Därmed har det ex-allsvenska laget inlett säsongen med tre raka förluster. – Det gäller att inte gräva ner sig och tänka att allt är katastrof, säger tränaren Jörgen Wålemark till Jnytt.

Trots att det är tidigt på säsongen stod viktiga poäng på spel när Varberg tog emot J-Södra på Påskbergsvallen. Båda lagen hade nämligen förlorat säsongens två första seriematcher och var nu ute efter ett trendbrott.

Första halvlek var händelsefattig och bjöd inte på någon högre spelkvalitet. J-Södras bästa chans fick Arni Vilhjalmsson, som tog skadade Tommy Thelins plats på yttermittfältet. Islänningen kom helt fri efter en frispark, rundade målvakten men sköt utanför mål.

I stället tog Varberg ledningen med 1-0 när Albert Ejupi fick drömträff och sköt bollen i mål via ribban.

Bara några minuter senare drabbades hallänningarna av en jobspost när Nahom Girmai Netabay fick sitt andra gula kort sedan han kapat Joakim Karlsson. Därmed var det färdigspelat för mittfältaren.

Smylie kvitterade

– Defensivt var det stabilt, de skapade ingenting och gjorde sitt mål på en fantastisk prestation. Vi saknade kanske det sista djupledsspelet men kände ändå att vi hade bra kontroll på en tuff bortamatch, summerar Jörgen Wålemark matchens inledande 45 minuter.

Övervägde du att göra ett offensivt byte redan i paus?

– Vi tänkte att vi väntar i 10-15 minuter eftersom vi hade ganska bra kontroll på Varberg. Vi höll igång Fredrik (Olsson) och Peter (Gwargis) men valde samma lag som slutförde första. Men sedan bytte vi in dem för att få ännu mer tryck.

Som en följd av utvisningen backade Varberg hem och satte defensiven främst. Det höll tills timmen var spelad.

Daryl Smylie blev fint framspelad av Fredric Fendrich och gjorde inget misstag utan rullade bollen i mål vid målvaktens vänstra stolpe.

J-Södra förde spelet under långa stunder men skapade väldigt lite sett till spelövertaget. Gästerna slarvade i uppspelsfasen och kändes uddlöst i sista tredjedelen av planen.

Trots spel tio mot elva lyckades Varberg sätta ett segermål efter 86 minuter. En omarkerad Gabriel Altemark-Vanneryr gjorde inget misstag i straffområdet utan skickade bollen upp i nättaket sedan han blivit fint framspelad av Zev Taublieb.

– Jag har precis sett det målet igen. Vi var lite naiva när vi lät dem kontra och markeringsspelet i straffområdet var inte bra heller, säger Wålemark.

”Gjort allting bättre”

Ett uddlöst J-Södra gjorde ett sista försök, men Varberg kunde ganska enkelt hålla 2-1-ledningen tiden ut.

– Det är svårt att spela med en man mer när motståndarna går ner på en fembackslinje. Men vi kunde ha skjutit fler skott och haft bättre inspel från kanterna, vi kunde ha gjort allting bättre, säger en nedstämd Jörgen Wålemark.

– Det är jättebesvikelse så klart. Det är tråkigt att vi inte kunde göra ett 2-1-mål när vi hade ett rejält spelövertag och att de i stället fick göra ett sent segermål.

Vad är det som saknas i spelet?

– Det är svårt att svara på det redan nu. Vi får analysera i morgon och se vad vi kan göra bättre, vi får titta på vad vi gjorde bra och mindre bra. Men det är klart att vi vill skapa klarare chanser. Vi hade en ganska bra period i 10-15 minuter runt vårt mål, då kom vi in bakom deras backlinje.

Ni har tre raka förluster. Hur ser du på det?

– Det är tråkigt så klart. Vi får som sagt analysera matchen i morgon och sedan får man gå till sig själv och se vad man kan göra bättre. Det gäller att inte gräva ner sig och tänka att allt är katastrof. Men vi måste höja vårt spel.

Vad är det framför allt ni behöver höja i spelet?

– Det är olika grejer men framför allt måste vårt inläggsspel bli bättre. Vi måste förbättra hela tajmingen i vårt anfallsspel så att vi blir vassare och skapar fler chanser.