Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trio redo för EM i taekwondo

Jönköping Taekwondo ITF skickar tre tävlande till EM i Sarajevo.

Under nästa helg pågår det tävling om vem som är bäst i Europa 2019 i TaekwonDo ITF. Och i vanlig ordning så har Jönköping TaekwonDo ITF representanter i landslaget även denna gång. Det handlar om Maria Hovelius, Mihir Chouhan och Emma Wyon.

Så här skriver coachen Patrik Carlström inför mästerskapet:

Maria Hovelius som nu är en del av landslaget sen länge. Hennes timing för sin fysiska topp plus bra träning in i det sista har varit optimal. Som tränare tror jag lite extra på detta EM för Mia. Hennes styrka är erfarenhet och stor karaktär till sin träning.

Mihir Chouhan har även han erfarenhet av EM och VM sen tidigare, han har haft lite upp och ner med träningen pga skola och jobb men nu är han tillbaka och även här med stort förtroende av mig som tränare. Han har deltagit och satsat mycket på detta EM och kommer att prestera. Hans styrka är oberäknad stil. Detta kommer att förvirra Europa, håller hans fysik i en mycket energikrävande viktklass så blir det många besvikna favoriter som får åka hem utan medalj.

Emma Wyon gör sitt sista EM som junior vilket också gör henne till äldst och veteran i sin klass. Emmas inställning och vinnarskalle gör henne till ett stort hot oavsett vem som ställer sig framför. Hennes styrka är tekniken med viljan och hon att slåss för att vinna inte ha kul! Jag vet att denna junior kommer att leverera och skapa rubriker.

Detta gäller alla från Jönköping Taekwondo ITF, dem är vinnare i mina ögon oavsett hur det går. Jag som klubbledare har sett deras utveckling känt deras förtroende och jobbat med dem ända sen innan sommaren för detta EM. Dem åker för att vinna allt! Jag åker dit för att stötta dem oavsett resultat!

Jag vill inte prata om valörer och hur det ska sluta, det är upp till eleverna att avgöra. För mig vill jag se att de gör vad vi har tränat på om inte, då är det svårt som tränare att hjälpa till när träningen uteblir under match. Dock tvivlar jag inte på mina elever kommer att göra som på träningen.

EM pågår 10-13 oktober.