Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trotjänaren förlänger med J-Södra

Fredric Fendrich stannar i J-Södra. – Jag är inte färdig än, säger han.

30-åringen kom till klubben som tolvåring och har varit med på klubbens resa genom seriesystemet. Nu har mittfältaren skrivit på ett kontrakt som gäller över 2019 med option på ytterligare ett år. Därmed inleder han snart sin 16:e säsong i klubben.

– Det finns en stor revanschlusta inför nästa år. Vi har en så pass bra trupp att vi ska kunna göra mycket bättre ifrån oss än vad vi gjorde den här säsongen, säger Fendrich.

Var det självklart för dig att förlänga kontraktet?

– Min ambition är att försöka nå allsvenskan och det hade varit fantastiskt att få göra det med J-Södra. Sedan ska man alltid komma överens och det har vi gjort nu.

Fendrich fyller 31 nästa år, men han känner sig långt ifrån färdig med fotbollen.

– Jag har mer kvar att ge som fotbollsspelare. Motivationen är väldigt hög och jag ska visa att jag kan mycket bättre än jag visade under 2018. Jag är inte färdig än.

I ett pressmeddelande tydliggör sportchefen Andreas Jankevics spelarens betydelse för föreningen.

– Fredrics erfarenhet gör honom inte bara till en viktig spelare i a-truppen, utan också till en betydelsefull ambassadör för hela föreningen. Hans personliga egenskaper är en tillgång i vår framtida utveckling av föreningen, säger Jankevics.