Wetterbygden Stars ställdes inför en riktigt tuff uppgift när ett formstarkt Borås med sex raka segrar kom på besök. Västgötarna hade spelat ihop 30 poäng inför den här drabbningen, att jämföra med Stars 16.

Borås inledde också matchen bäst, skaffade sig tidigt ett litet försprång i poängprotokollet och vann första perioden med 24-17. I andra perioden fick publiken dock se en annan matchbild. Hemmalaget fick både försvars- och anfallsspel att stämma och var ikapp, 43-43 när halva matchen var spelad.

Sex raka poäng

Det såg också bra ut till en början i tredje perioden. När Christopher Dunston satte sex raka poäng fram till 49-43 hade Stars ett bra utgångsläge för att ta en skrällseger. Men Borås ville annat. Gästerna ryckte upp sig rejält och visade varför man är ett topplag. Via tio raka poäng vändes underläge till ledning, och sedan släppte man aldrig ifrån sig ledningen. När matchen var över stod det 71-84 på resultattavlan.

– Det var en tuff match för oss eftersom Borås är ett svårt lag att möta. Vi kämpade hårt hela tiden, men vi hade några minuter då vi var lite frånkopplade och det blev kostsamt, säger Kyle Rowley.

Den 212 cm långa centern från Trinidad & Tobago gjorde sin första match för Stars i lördags och det här var hans hemmadebut i Huskvarna sporthall.

”Hoppas bjuda på fina stunder”

– Mitt lag gjorde ett bra jobb att hitta mig i lägen och situationer där jag känner mig bekväm. Men det tar tid för mig att komma i matchform och bli samspelt med lagkamraterna. Man får inte glömma att jag bara har varit här i två veckor, säger 29-åringen, som redan har funnit sig tillrätta i sin nya klubb.

– Det känns bra. Alla är snälla och välkomnande, och klubben ska se till att jag och min fru ska trivas här. Jag hoppas ge tillbaka och bjuda fansen på fina stunder. Jag vill bidra med erfarenhet och ett hårt jobb.

Wetterbygden Stars har åtta segrar och 14 förluster och parkerar på sjunde plats i tabellen. På söndag är det dags för nästa match, då spelas säsongens tredje länsderby mot Nässjö.

– Det här är klubbens första år i högsta serien och vi har fokus dag för dag, säger Kyle Rowley.