Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffa premiärer för Wetterbygden

Spelprogrammen för damerna och herrarna i Svenska Basketligan är klart. För Wetterbygden Stars väntar återigen premimär på bortaplan mot BC Luleå medan damerna i Stars åker till Lund för att möta Eos.

Precis som ifjol kommer SBL herr bestå av tio lag medan SBL dam kommer innehålla elva lag. Landets högsta serier i basket på herr och damsida kommer även denna säsong har representation från både från norr (Luleå) till syd (Lund), och mellan väst (Göteborg) och öst (VIsby). Från huvudstaden i år få se en spännande nykomling på herrsidan i form av Djurgården Basket.

För Wetterbygden Stars innebär premiären att man får chansen att upprepa fjolårets skrällseger när man premiärspelar borta mot BC Luleå. Andra spännande matcher är naturligtvis de fyra derbyna mot Nässjö Basket varav ett derby kommer att bli en garanterad publikfest, det i mellandagarna den 27 december hemma i Huskvarna Sporthall.

Wetterbygden Sparks kommer i sin tur bege sig till Lund för möte med hemmalaget Eos Lund i sin premiär. Hemmapremiären sker en vecka senare när en viss Sofia Hägg kommer på besök med sitt Telge Basket. Även Wetterbygden Sparks spelar match i mellandagarna (28 december) när Norrköping Dolphins gästar Huskvarna Sporthall.

Nytt för i år i svensk basket är införandet av Svenska Cupen. Det är de 25 högst rankade lagen (dam och herr) från fjolårssäsongen som kommer att göra upp om den första inskriptionen i segerbucklan på respektive dam- och herrsida.

För Stars och Sparks del innebär första omgången att man spelar på bortaplan mot Fryshuset Basket (Stars) och Visby Ladies (Sparks) – bägge matcherna spelas den 15 september. Vinner lagen dessa matcher väntar sen ett dubbelmöte en vecka senare hemma i Huskvarna Sporthall mot förmodligen Norrköping Dolphins (Stars) och Alvik Basket (Sparks).