Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffa smällen - talangen skadad

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Robin Figren var tillbaka efter en matchs frånvaro. Då drabbades HV71 av en skada på en annan forward. David Gustafsson klev av i mitten av Smålandsderbyt mot Växjö och kommer nu att missa åtminstone två matcher. – Det är både bra och dåligt att skadan kommer nu, säger sjukgymnasten Andreas Frostemark.

HV71 vann mot Växjö och tog sin tredje raka seger mot Smålandsrivalen. Men det fanns smolk i bägaren. David Gustafsson tvingades utgå i andra perioden och den 18-årige centern kom sedan aldrig tillbaka i spel igen.

Efteråt fick vi förklaringen.

– Han har drabbats av en mindre axelskada som sannolikt kommer hålla honom borta från spel nästa vecka, säger sjukgymnasten Andreas Frostemark, som berättar att skadan uppstod i samband med en tackling.

– Det är en stukning i skulderleden. Det kan hända i tacklingssituationer och är en ganska vanlig skada. Vi kommer att behandla skadan med tryck och kyla, lite tejp och annat smått och gott.

Varit skadedrabbad

Enligt Frostemark är det i princip uteslutet med spel mot Timrå och Mora på tisdag respektive torsdag. Däremot finns det ett litet hopp om att han kan vara tillbaka mot Frölunda nästa lördag.

– Det är både bra och dåligt att skadan kommer nu. Vi har tre matcher nästa vecka, på det sättet är det surt, men å andra sidan är det uppehåll efter det, säger han.

David Gustafsson har varit skadedrabbad under säsongen. Redan på en av säsongens första träningar fastnade han med skridskon i isen och vred till fotleden. Det tvingade fram två månaders skadefrånvaro. När han väl var tillbaka åkte han på en bentackling i en J20-match, vilket gjorde att han tvingades vila på nytt.

”Checkade fast pucken”

En spelare som däremot var tillbaka mot Växjö var Robin Figren, som missade mötet med Brynäs i torsdags.

Den 30-årige forwarden blev målskytt direkt i comebacken när han kvitterade till 1-1 i första perioden.

– Jag tycker att vi gjorde det vi ska. Vi checkade fast pucken, det var lite flyt att den gick i mål, men det tar jag gärna, säger Figren.

HV71 gick till slut segrande med 4-2, och Figren njöt både av segern och att vara tillbaka efter en matchs frånvaro.

– Det var en häftig match – lördagskväll, löning, full lada och fester på båda kortsidorna. Vi är bortskämda med att det är bra inramning i alla omgångar, men ibland får man matcher då det smäller till extra och publiken verkligen bjuder till, säger han.

Om att vara tillbaka från skada säger Figren:

– Jag har kört själv i veckan och kände att det skulle fungera. Jag tycker inte att det är kul att vara utanför laget och truppen, men känner sig ensam då. Man ställer sig alltid in på att spela.

JnyttTV: Intervju med Alexander Ytterell och presskonferens med båda lagens tränare.