Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffa tiden över för nyförvärvet

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Han fick en mardrömsstart i nya klubben. Nu är Axel Lindahl skadefri – och förväntan går inte att ta miste på. – Det har varit lärorikt men tufft att vara skadad, säger Jönköpings Södras nyförvärv inför hemmamötet med Degerfors.

Axel Lindahl stukade foten på träning strax före seriepremiären och väntar fortfarande på sin debut i seriesammanhang för J-Södra. Men nu är fotskadan läkt och 23-åringen har funnits med på bänken i två matcher.

– Man märker inte hur mycket man älskar fotboll förrän man inte kan vara på planen. Det är en ynnest att vara där, jag njuter varje sekund, säger han.

– Man upptäcker nya sidor av sig själv, så det har varit lärorikt men tufft att vara skadad. Jag känner mig starkare för varje vecka även om jag har åkt på bakslag. Jag har tagit två steg framåt innan jag har tagit ett bakåt.

Är du redo för 90 minuter?

– Nej, jag har inte spelat match sedan försäsongen eftersom jag inte har spelat med U21-laget heller. Jag måste ha tålamod, det kommer när det kommer.

Uttagen i truppen

Ett formstarkt J-Södra, som har tagit tio poäng på de fyra senaste matcherna, tar på onsdagskvällen emot Degerfors på Stadsparksvallen. Axel Lindahl är uttagen i matchtruppen men lär få börja på bänken.

– Det ska bli riktigt kul. Vi har bra flyt i spelet, utvecklas för varje match och har tagit mycket poäng på slutet, säger mittfältaren.

– Mycket handlar om självförtroende. Det kändes bra redan under de fyra första matcherna, men då hade vi lite stolpe ut. Det var bara en tidsfråga innan vi skulle komma igång. Vi har spelidé som vi tror på.

”Spelskickligt lag”

J-Södra ställs mot ett Degerfors som har spelat ihop elva poäng, en mer än ”de gröne”.

– Det är klart att vi har scoutat Degerfors. Det är ett spelskickligt lag som gillar att spela boll och som kan hota på olika sätt. Sargon (Abraham, tvåa i skytteligan) är en spelare som kan hota och de är starka centralt, säger Axel Lindahl.

– Men vi kan inte gå ifrån vårt eget spel. Vi har en plan hur vi ska besegra dem, håller vi oss till den har vi alla möjligheter.

JnyttTV. Hör vad Sebastian Crona säger inför matchen.