Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tuffast tänkbara start för Sparks

Det blir tuffast tänkbara motstånd för Wetterbygden Sparks när superettan drar igång.

Sedan sista omgången av Basketettan innan jul har de åtta föreningar som kvalificerat sig för spel i superettan jobbat hårt med att fastställa spelprogrammet och nu står det klart att Wetterbygden Sparks inleder på hemmaplan mot tuffast tänkbara motstånd i form av Högsbo Basket från Göteborg 14 januari kl. 15.00.

Just dessa två lag har stått i en särklass den senaste åren i Basketettan och får nog gälla som favoriter när superettan drar igång.

Högsbo Basket har sedan matchen i höstas förstärkt med amerikanskan Chelsea Jennings som under sina tre matcher i Högbos röda matchlinne hunnit med och snitta imponerande 22 poäng/match. Att Sparks i sin tur lyckats kontraktera en av svensk baskets allra största (i dubbel bemärkelse bokstavligt talat), Louice Halvarsson, har nog inte gått någon förbi.

"Hantera därefter"

Att något av de kvarvarande sex lagen nämligen ska kunna vara med och fightas över elva matcher gällande de två platserna som leder till kvalspel, får nog anses vara förhållandevis små, i synnerhet när tex ett lag som Sparks inleder superettan på maximala sex poäng (man tar alltså med sig segrarna från grundserien gällande de inbördes mötena mot lagen från respektive serie, i Sparks fall segrarna mot nämnda Högsbo Basket samt Malbas Basket och Eos Lund). Att däremot alla lag kan slå alla lag i enskilda fighter råder det dock inga som helst tvivel över, här gäller det att komma väl förberedd och naturligtvis ha turen på sin sida och undvika skador och sjukdomar.

Serien avslutas 17 mars, då Sparks tar emot Östersund. Efter det vet vi om laget får kvala eller inte.

– Vi har inte någon gång hymlat med vad som är vår målsättning och för att lyckas med detta så behöver man placera sig på antingen första eller andra plats i superettan, punkt slut. Det är klart att vi kommer ha en måltavla på ryggen varje match vi kommer till spel i, men det är en situation vi bara måste älska att befinna oss i och hantera därefter. Jag är övertygad om att vår ledarstab och tjejerna själva längtar efter att sätta igång och tävla på allvar med något i potten, säger Dennis Aulander, sportchef i Wetterbygden Sparks, i ett pressmeddelande.