Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tufft genrep väntar J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

I eftermiddag är det dags för genrep inför svenska cupen på söndag för Jönköpings Södras del. Laget ställs då mot IFK Norrköping på bortaplan.

– Det är ett topp femlag i Sverige, när de spelar med sitt bästa lag är de ett topplag i Sverige, säger Jörgen Wålemark, tränare i J-Södra, inför matchen.

Jörgen Wålemark säger att det, som vanligt när det gäller träningsmatcher, kommer att bli en hel del byten.

– Det kan bli någon som spelar 90 minuter, annars kommer det bli många byten. Vi måste vara smarta så att vi kommer pigga till söndag.

På söndag är det dags för svenska cupen då J-Södra möter Frej i Elmiahallen.

– Målsättningen med cupen är att vi ska få spela en avgörande match mot Djurgården.

Vad vill du se på matchen mot Norrköping?

– Jag vill se att vi bygger vidare på det vi tränat på. Man kan tänka sig att de blir spelförande så att vi får jobba mycket med försvarsspelet, säger Wålemark.

”Bättre och bättre”

Lagkaptenen Tommy Thelin tycker att J-Södra ser bättre och bättre ut.

– Jag tycker att det blir bättre och bättre, det kommer säkert ta ett tag innan allt sätter sig, men jag tycker att det ser bättre ut träning för träning. Vi har byggt på det vi påbörjade i Spanien, vi försöker utveckla vårt eget spel smycket som möjligt. Det ska bli kul att spela mot ett bra lag och se hur långt vi har kommit, säger Thelin inför matchen mot Norrköping.

Tre nya i truppen

J-Södra kommer till spel med ett tämligen oprövat lag. Tom Siwe och Fredrik Olsson har båda dragits med sjukdomar och kommer inte att finnas med i truppen, det gäller även Daryl Smylie som missar matchen av familjeskäl.

Även klubbens senaste nyförvärv, Jakob Orlov, missar matchen.

– Han ser jättebra ut men vi vill inte ta några risker, säger Jörgen Wålemark som säger att Orlov inte heller lär finnas med i cupmatchen mot Frej på söndag.

– Det känns som att vi kommer att vänta ytterligare någon vecka med honom, säger Wålemark.

Däremot kommer tre debutanter att vi visa upp sig. Max Johansson, Adam Gemheden, Robert Schlimon kommer alla följa med till Norrköping.

Max Johanson är och Adam Gemheden är försvarare eller wingbacks. Robert Schlimon är anfallare, alla tre födda 2000.

Av måndagens träning att döma kommer J-Södra ställa upp med följande startelva: Frank Pettersson, Max Watsson-Erik Moberg-Anton Liljenbäck, Jesper Svensson-Fredric Fendrich-Amir Al-Ammari-Alexander Jallow, Tommy Thelin-Ahmad Gero-Peter Gwargis.