Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Trots förlusten: ”Vi är inte oroliga”

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Ny förlust – och nya skador. Jönköpings Södra hade ingen rolig lördag. – Vi kan betydligt bättre, säger mittbacken Joakim Karlsson efter 1-2 mot Degerfors.

Efter 1-3-förlusten mot Helsingborg senast var det dags för J-Södra att spela höstsäsongens första bortamatch, och det var Degerfors som stod för motståndet på Stora Valla.

Degerfors var det bättre laget i första halvlek. Värmlänningarna hade mycket boll, styrde spelet mestadels och radade upp hörnor, utan att skapa så värst många heta målchanser. Den bästa hade Erik Lindell som fick på ett avslut som gick rakt på en rätt placerad Frank Pettersson.

J-Södra fick freda det egna målet under långa stunder och hotade sällan framåt. I slutet av halvleken lyfte bortalaget upp spelet och Peter Gwargis fick två jättebra lägen. Först sköt han rakt på målvakten och bara någon minut senare sköt han tätt utanför mål.

– Vi var tillbakatryckta, men å andra sidan var det vi som hade de farligaste lägena. De hade egentligen bara något skott. Det är inte hela världen att ha en sådan halvlek så länge vi är solida, säger Joakim Karlsson.

Avgjorde på straff

Bara två minuter in i andra halvlek gjorde J-Södra matchens första mål. Jakob Orlov fick bollen i mål efter att ett inlägg från Tommy Thelin nått Jesper Svensson, som i sin tur sköt bollen vidare.

Tio minuter senare kvitterade Degerfors. Erik Björndahl nådde högst i straffområdet och nickade bollen i mål på lagets tionde hörna i matchen.

– Vi startade andra bra och det kändes som att de hängde med huvudet efter vårt mål. I det läget skulle vi ha kört på, men tyvärr gick vi ner oss. Vi blev fega och ville inte riskera något, säger Karlsson.

Det skulle komma ett mål till i matchen – och det gjorde Degerfors. Erik Lindell revs ner av i straffområdet av nyinbytte Amir Al-Ammari, och domaren pekade på straffpunkten. Frank Pettersson slängde sig åt rätt håll och var på bollen, men den gick i mål via stolpen.

– Det gick så snabbt, och jag såg inte situationen tillräckligt bra från min position, säger Karlsson om straffsituationen

J-Södra flyttade fram positionerna på slutet och vaskade två bra kvitteringschanser. Men varken Daryl Smylie eller Peter Gwargis lyckades skjuta bollen i mål.

”Gjorde dem bra”

Sett till hela matchen vann Degerfors rättvist mot ett J-Södra där det går att kräva mer.

– Det kändes som att vi inte kom upp i den standard vi kan och klarar av. Vi kan betydligt bättre, känslan var att vi gjorde dem bra, säger Karlsson.

– Det kändes som att vi inte kom upp i riktig standard. Det gäller att vi steppar upp och är bra i längre perioder och i större utsträckning i matcherna. Det är det vi strävar efter varje vecka. I dag gjorde skadorna sitt till att det blev hackigt, det blev inget riktigt flyt.

Ja, ”de gröne" drabbades av två skador under matchen. Anton Liljenbäck tvingades kliva av i första halvlek med en befarad fotskada och i andra halvlek var det färdigspelat för Jakob Orlov, som såg ut att ha känning i ett lår.

J-Södra är tia i tabellen, bara tre poäng över det negativa kvalstrecket.

– Det är klart att vi siktar högre än så. Får vi ihop det bättre under längre perioder kommer vi att ta betydligt fler poäng. Det är jag inte orolig för, vi har så pass bra lag, säger Joakim Karlsson.