Efter en lång försäsong är nu SSL-säsongen igång för Jönköpings IK. I premiären väntade nykomlingarna Skoghall, som bjöd på hårt motstånd direkt.

Gästerna gick upp till 0-2 i den första perioden innan Ellen Svensson reducerade i powerplay. I upptakten på den andra perioden blev det 1-3 på straff och senare i perioden även 1-4. Detta i en match där hemmalaget hade mest boll.

– Vi visste att vi skulle ha mycket boll, men vi bjuder ju på alla mål. Vi tappar boll i fel lägen och de kan kontra. Det är under all kritik. Vi hade pratat om att de är ett bra lag, de har slagit Mora på försäsongen, så vi var förvarnade, konstaterar Johan Ivarsson.

JIK hämtade ikapp till 3-4 genom två mål av Felicia Glad. Men bara sekunder senare var det 3-5.

– De tekar framåt och gör mål direkt, suckar Ivarsson.

I tredje perioden gjorde Micaela Lundmark 4-5 när det spelats lite drygt 12 minuter. Men närmre än så kom inte hemmalaget och matchen slutade 5-7.

– Vi hade både stolpskott och ribbskott efter 4-5, men sen slår vi indianare och så gör de mål. Det kändes väldigt, väldigt onödigt, säger Ivarsson vars lag inte alls fick den premiär de hoppats på.

– Det är en stor missräkning. Vi brukar vara starka hemma och brukar ta poäng. Jag är otroligt besviken, men vi får slicka såren och gå vidare.

Också noterbart från matchen är att fyra av fem JIK-mål kom i powerplay.