Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HV föll igen: "Tycker inte vi tvekar"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 åkte på en ny förlust i SHL. På lördagen låg laget under mot Djurgården med 3-0 efter den första perioden. Uppförsbacken blev för brant och trots en stark forcering blev det inga poäng idag heller. – Det håller inte att vi spelar bra i två perioder, suckar David Gustafsson.

HV71 hade en rakt igenom motig förstaperiod. Djurgården gjorde mål efter två minuter och var sylvassa i sina anfall. 0-1 blev 0-2 som blev 0-3 på ett HV som hade stora problem att ta sig ut ur egen zon med kontroll.

– Det känns som att vi börjar med några bra byten, men sen kommer deras mål och efter det sjunker vi ihop. Vi blir lite passiva och så går det inte att spela, säger David Gustafsson till Jnytt.

Efter förlusten mot Malmö var HV-spelarna överens, fortsätter laget på samma sätt kommer poängen trilla in. Och nog ser det ut som att spelarna tror på spelidén, men det räckte inte till poäng heller mot Djurgården.

Är det svårt att tro på det ni gör, blir det att ni tvekar?

– Jag tycker inte att vi tvekar. Men vi blir kanske lite passiva i vissa situationer.

I den andra blev HV-spelet något bättre och de skulle även få in en reduceringspuck. Markus Ljungh och Simon Önerud kom loss i en kontring, pucken från Ljungh till Önerud var bra och avslutet likaså. Målet innebar 1-3 inför tredje.

I slutperioden fick HV en smakstart när David Gustafsson gjorde säsongens första mål. Efter reduceringen inledde hemmalaget sin jakt på kvittering.

– Det är ett litet slumpmål, vi spelar bra i vår kedja och hittar runt till varandra. Vi kommer in framför kassen och jag bara slår på den så den går in, säger HV-centern om ett efterlängtat mål.

– Det var verkligen skönt att trycka dit den. Det har varit lite hets på träningen och från polarna. Självförtroendet har varit lite sådär, så det var skönt att få sätta dit den.

Dubbla ramträffar

Efter reduceringen sköt Oscar Sundh en straff i stolpen, Mattias Tedenby hade ett avslut i ribban och Martin Thörnberg vispade en puck någon centimeter utanför. Men det ville sig inte för HV som förlorade igen. Laget har nu fyra uddamålsförluster i rad.

Det måste sätta sig i huvudet?

– Det är frustrerande. Vi är inte utspelade någon match och i de flesta matcherna tycker jag vi spelar bättre än andra laget. Det är små marginaler som avgör, men det är frustrerande, menar Gustafsson och avslutar:

– Det går inte att spela bra i två perioder. Särskilt inte nu när det är så nära slutspel och slutspelskänsla på matcherna. Vi måste vara bra i 60 minuter.

Laget ligger nu åtta i tabellen. Tre poäng till Malmö som ligger sexa.