Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skadeläget i HV71 inför slutstriden

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Här är beskedet HV71 inte ville ha i slutstriden av SHL. Andreas Thuresson tvingades kliva av i 2–3-förlusten mot Rögle på söndagen och ser ut att bli borta en tid. Forwarden gör därmed lagets skadelista ytterligare lite längre.

Det var i den första perioden som Andreas Thuresson fick en smäll.

– Jag försökte köra några byten till och testa. Men det gick inte att fortsätta, säger Thuresson.

Efter matchen bekräftade både Thuresson och sjukgymnasten Andreas Frostemark att forwarden drabbats av en överkroppsskada.

De första rapporterna tyder på att HV:s nummer 12 blir borta en tid.

– Han spelar inte nästa vecka. Sedan får vi se veckan därefter, säger Frostemark.

Skadan kommer olägligt för ett HV71 som bara är två poäng före Växjö som jagar en direktplats till kvartsfinalerna i mars.

För oavsett om skadan i nuläget inte ser allt för allvarlig ut har Jönköpingslaget inte längre möjlighet att värva en spelare för att täcka upp för Thuresson. Övergångsfönstret stängdes i fredags.

Sportchefen Johan Hult var inför övergångsstoppet inte beredd att plocka in en spelare bara för sakens skull.

– Jag har svårt att tro att en eventuell spelare vi plockar in ska vara skillnaden mellan kvartsfinal och final. Det är den här gruppen vi ska göra det. Vi måste väga in vad en ny spelare kostar och vad vi får ut av det vi betalar, sedan är gruppkemin en aspekt, sade Hult till Jnytt.

I en intervju med sajten hockeybladet.nu berättade Hult att HV71 var intresserat av Malte Strömwall från finska KooKoo.

Affären ska, bland annat, ha fallit på att klubben ville ha för mycket betalt för spelaren, vilket sammantaget då inte hade erbjudit tillräckligt mycket värde för HV71.

Samtidigt är Thuressons skada alltså ett slag mot Jönköpingslaget som nu har tre raka förluster i SHL.

Forwarden har den senaste tiden blivit en pålitlig förstakedjaspelare tillsammans med Markus Ljungh och Mattias Tedenby.

Den 31-årige skåningen hade inför matchen mot Rögle noterats för fyra poäng på de fem senaste matcherna.

Efter söndagens skada klev Sebastian Wännström in på Thuressons plats och spelade tillsammans med Ljungh och Tedenby under stora delar av matchen.

Kaptenen kan göra ny comeback

Sedan tidigare återfinns Filip Sandberg och Martin Thörnberg på skadelistan bland HV71:s forwarder.

Sandberg kommer inte att spela mer den här säsongen. Men det finns hopp kring Thörnberg som bara spelat två matcher den här säsongen.

– Vi har inte pratat i de termerna än gällande återgång till slutsteget i träning eller att spela matcher. Vi har valt att hålla en ganska låg profil i de diskussionerna för att inte pressa och stressa det här, säger Frostemark.

– Nu handlar det mycket att komma upp i nivå i träning. Det blir lite naturligt då att man väljer en nivå i rehabiliteringen som känns rimlig. Det finns målsättning att funka att komma tillbaka och bidra till laget och spela den här säsongen i alla fall.

Jnytt kunde så sent som i torsdags berätta att Thörnberg nu åter gått på is med övriga laget efter det bakslag han fick kort efter sin comeback i januari.

– Hur det utvecklar sig i framtiden vet vi inte, det är för tidigt att säga. Jag har inte kört ett fullt ispass än, och det är bara kul att vara med. Jag gör inga större saker av det utan försöker ge energi till lagkompisarna, sade Thörnberg då.

HV71 har tidigare under säsongen lyft upp spelare från sitt J20-lag – bland annat Anton Heikkinen och Max Wennlund – och kommer troligtvis att göra så även under Thuressons frånvaro.

Laget möter Brynäs och Växjö på bortais nästa vecka.

Återbesök hos läkaren

På backsidan har HV71 sju friska seniorbackar att tillgå under avslutningen av grundserien. Christoffer Persson är ännu inte fullt återställd efter den handoperation han tvingades till i början av januari.

Men precis som med Thörnberg finns det ett visst hopp om att den alternerande kaptenen ska kunna återgå i spel innan säsongen tar slut.

Persson ska i mitten på mars på ett återbesök hos den läkare som opererade honom.

– Det finns en möjlighet. Men det hänger mycket på återbesöket hos läkaren. Därefter får vi besked vad som är rimligt att tänka sig vad gäller återgången till full träning och när det kan ske. Så det gäller att laget går långt men det hoppas vi ju på, säger Frostemark.

JnyttTV. Preskonferensen efter matchen mot Rögle i ena klippet, intervju med Nils Andersson i det andra.

Läs även