Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Tungt besked för HV-spelaren: "Lider med Hanna"

 
HV71 inför seriestarten 2020
Visa alla artiklar

Förra onsdagen startade HV71 Dam upp sin säsong, men det blev ingen rolig start. Laget får nu klara sig utan Hanna Olsson och Anna Amholt en längre tid.

Under träningen på onsdagen gjorde Hanna Olsson illa sitt knä, och under fredagen undersöktes hon med magnetkamera. I eftermiddags kom det tunga beskedet för landslagscentern.

- Det främre korsbandet är tyvärr av och vi lider såklart med Hanna. Nu väntar en inledande rehabilitering, sedan operation och efter det ytterligare rehabilitering, säger Andreas Frostemark, sjukgymnast i HV71, i ett pressmeddelande.

Och det slutar inte där. Målvakten Anna Amholt kommer även hon vara borta en tid framöver. Hon missade stora delar av förra säsongen på grund av en hjärnskakning, och problematiken för Amholt har fortsatt även i år.

- Anna har valt att pausa denna säsongen och vi vet i dagsläget inte när hon kan vara tillbaka i spel. Otroligt tråkigt för Anna att hon inte kan spela hockey med oss i år, men det viktiga är att hon kommer tillbaka och mår bra igen, säger Peter Ekelund, GM i HV71.