För första gången sedan 1990 håller Jehovas vittnen sin årliga sammankomst på Elmia i Jönköping. Det är 54 församlingar i Mellansverige som har bjudits in till sammankomsten, bland annat för att lyssna till tal och se filmer.

- Det är ju samma program över hela världen fast på olika språk och vi tycker verkligen det här är en höjdpunkt där vi kan komma tillsammans, med fokus på bibeln och dess praktiska värde, säger Niclas Gustafsson, som också berättar om årets tema - "Ge inte upp".

- Det är ett spännande tema. Vi ställs inför utmaningar i livet. Ibland kan man vara deppig och ibland kan det vara tungt men bibeln har ett väldigt positivt budskap och det är det vi vill fokusera på och hur vi ska kunna få hjälp att inte ge upp.

4 500-5 000 deltagare

Arrangemanget kommer hållas i två omgångar. Den första gången är nu till helgen, och den andra gången är 14-16 juli. I helgen beräknas 4 500-5 000 personer besöka Elmia för att delta i sammankomsten och Gustafsson uppger att även allmänheten är välkommen att delta.

- I vår församling och på våra sammankomster är aldrig slutna utan vi är en väldigt öppen organisation. Så alla får komma till våra möten, både i rikets sal och när vi har våra sammankomster.

Se intervjun med Niclas Gustafsson, församlingsäldste i Jehovas vittnen i Målilla.