I februari 2020 kommer Forum Jämställdhet inta Elmia. Konferensen lockar deltagare från både privat och offentlig sektor och erbjuder både föreläsningar och praktiska metodverkstäder.

- Vi bedömer att Jönköping har gjort precis vad som krävs för att kunna ta emot Sveriges största jämställdhetskonferens. Här genomförs just nu flera spännande insatser för att öka jämställdheten som förtjänar att spridas till resten av Sverige. Bland annat har kommunen arbetat fram nya metoder för att utmana ungas föreställningar om kön och yrkesval, säger Clara Berglund, projektledare för Forum Jämställdhet i ett pressmeddelande.

På konferensen delas Svenska Jämställdhetspriset ut. Jönköpings kommun har sedan tidigare utsetts till modellkommun av Sveriges kommuner och landsting för sitt jämställdhetsarbete.

- Vi är hedrade över att Jönköping kommer att stå värd för detta fina arrangemang och ser det som en stor förmån att vi får möjlighet att ta emot inspiration och kunskap från hela landet för att utveckla vårt arbete. I Jönköping är samverkan en framgångsfaktor och därför är vi glada över att länets jämställdhetsråd ställer sig bakom kommunens värdskap och kommer verka för att arrangemanget får en bred regional förankring, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Marie Nilsson (C).