Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Förskolebarn sprider ljus i coronakarantän

 
Coronaviruset 2020
Visa alla artiklar

Mitt bland alla dystra nyheter om den växande coronapandemin finns trots allt ljusglimtar – enskilda personer som gör livet lite lättare för åldringar eller personer som sitter i karantän.

I tisdags bestämde sig personal och förskola på Kungsporten i Huskvarna för att hälsa på de 70-plussare som bor på Kungsportens trygghetsboende och som just nu befinner sig i karantän.

Solen sken och det bjöds på sång, musik och goda ord på innergården. Boende satt inne i samlingssalen och ute på sina balkonger och njöt av underhållningen.

– Det här är verkligen en tid för kreativitet. De boende blev glada och tacksamma över vårt besök. Det var riktigt uppskattat, säger Lisa Carlbäck, kommunikatör på Kungsportskyrkan, till Jnytt.

Har ni några fler initiativ i dessa coronatider?

– Vårt omsorgsarbete jobbar väldigt aktivt med att möta behov i vårt område just nu och vi har många volontärer som gärna ställer upp och hjälper människor med praktiska saker, säger Lisa Carlbäck och fortsätter:

– Ett annat exempel är att vår diakon AnnaKarin Steen har börjat med samtalsjour där den som känner oro eller känner sig ensam kan ringa in och samtala med henne.