Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

TV: Kommunen höll pressträff om coronaläget – och länsmuseet stänger

 
Coronaviruset 2020-2021
Visa alla artiklar

Antalet bekräftade coronafall ökar i landet och hårdare restriktioner har införts. På onsdagen hade Jönköpings kommun en pressinformation om läget i kommunen.
Under dagen kom också besked att länsmuseet stänger för besökare.
JP och Jnytt sände direkt från kommunens pressträff – se hela sändningen här.

Just nu har sex brukare inom äldreomsorgen smittats av covid-19, vilket socialdirektör Stefan Österström menar är en relativt låg siffra med tanke på att verksamheten innefattar runt 1 500 personer.

Kommunen fortsätter hålla stängt på öppna fritidsgårdar, simhallar är stängda för allmänheten, och allmänhetens åkning i ishallar är stängt. Föreningslivets bokningar i idrottsanläggningar ger inom ramen för restriktionerna.

Några av biblioteken i kommunen håller stängt sedan tidigare, och kultur- och fritidsdirektör Mazar Alijevski uppmanar kommunens invånare att först och främst utnyttja de digitala bibliotekstjänsterna om det är möjligt.

– Biblioteken är inte en mötesplats nu, säger Mazar Alijevski.

Borgerliga vigslar i Rosenlunds herrgård kommer att fortlöpa, men med de restriktioner att endast fem personer får närvara.

På onsdagen kom också beskedet att Jönköpings länsmuseum håller stängt för besökare från och med lördag 21 november till och med måndag 11 januari.

– Pandemins konsekvenser påverkar oss alla. Vår ambition är att kunna driva vårt kommunala grunduppdrag och det har vi lyckats med hittills tack vare våra fantastiska medarbetare och inte minst invånarna som vi upplever är bra på att följa rekommendationer, säger stadsdirektör Johan Fritz som uppmanar invånarna att ”hålla i” och hjälpas åt att minska smittspridningen för att inte de skarpare restriktionerna som nu gäller ska behöva förlängas ytterligare.

Medverkande på pressträffen var Johan Fritz, stadsdirektör, Stefan Österström, socialdirektör, Göran Isberg, utbildningsdirektör, Mazar Alijevski, kultur- och fritidsdirektör, och Thomas Bergholm, tekniska förvaltningen.

JP och Jnytt sände direkt, här kan du se hela sändningen i sin helhet.