Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

TV: Kommunen höll pressträff om coronaläget – och länsmuseet stänger

Antalet bekräftade coronafall ökar i landet och hårdare restriktioner har införts. På onsdagen hade Jönköpings kommun en pressinformation om läget i kommunen.

Under dagen kom också besked att länsmuseet stänger för besökare.

JP och Jnytt sände direkt från kommunens pressträff – se hela sändningen här.

Inbäddat innehåll

Just nu har sex brukare inom äldreomsorgen smittats av covid-19, vilket socialdirektör Stefan Österström menar är en relativt låg siffra med tanke på att verksamheten innefattar runt 1 500 personer.

Annons

Annons

Kommunen fortsätter hålla stängt på öppna fritidsgårdar, simhallar är stängda för allmänheten, och allmänhetens åkning i ishallar är stängt. Föreningslivets bokningar i idrottsanläggningar ger inom ramen för restriktionerna.

Johan Fritz, stadsdirektör, Stefan Österström, socialdirektör, och Thomas Bergholm, tekniska förvaltningen, var tre av dem som deltog vid den digitala pressträffen.
Öppna bild i helskärmsläge

Några av biblioteken i kommunen håller stängt sedan tidigare, och kultur- och fritidsdirektör Mazar Alijevski uppmanar kommunens invånare att först och främst utnyttja de digitala bibliotekstjänsterna om det är möjligt.

– Biblioteken är inte en mötesplats nu, säger Mazar Alijevski.

Borgerliga vigslar i Rosenlunds herrgård kommer att fortlöpa, men med de restriktioner att endast fem personer får närvara.

På onsdagen kom också beskedet att Jönköpings länsmuseum håller stängt för besökare från och med lördag 21 november till och med måndag 11 januari.

– Pandemins konsekvenser påverkar oss alla. Vår ambition är att kunna driva vårt kommunala grunduppdrag och det har vi lyckats med hittills tack vare våra fantastiska medarbetare och inte minst invånarna som vi upplever är bra på att följa rekommendationer, säger stadsdirektör Johan Fritz som uppmanar invånarna att ”hålla i” och hjälpas åt att minska smittspridningen för att inte de skarpare restriktionerna som nu gäller ska behöva förlängas ytterligare.

Annons

Annons

Medverkande på pressträffen var Johan Fritz, stadsdirektör, Stefan Österström, socialdirektör, Göran Isberg, utbildningsdirektör, Mazar Alijevski, kultur- och fritidsdirektör, och Thomas Bergholm, tekniska förvaltningen.

JP och Jnytt sände direkt, här kan du se hela sändningen i sin helhet.

Annons

Annons

Till toppen av sidan