Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisjakt slutade med bilkrasch

På lördagskvällen pågick ett polisefterföljande av en personbil sedan föraren vägrat att stanna i en kontroll. Jakten tog slut i Bashult utanför Tenhult, och de båda personerna som färdades i bilen togs med till polishuset misstänkta för flera brott.

Vid 18.50-tiden vägrade en bilist att stanna i en kontroll på Jordbrovägen i Jönköping. Polispatrullen som befann sig på platsen slog larm och totalt tre patruller sattes in för att ta upp jakten på bilen.

Föraren fortsatte sin färd i riktning mot Tenhult och körde in på länsväg 945. Men i höjd med Bashult utanför Tenhult var efterföljandet över.

– Den flyende bilen körde av vägen i en kurva och hamnade på en åker. Två personer befann sig i bilen men ingen skadades, säger Joel Gerdin, vakthavande befäl vid polisen region Öst.

”I alla fall tio minuter”

De två personerna, en man och en kvinna i okänd ålder, togs med till polisstationen för kroppsbesiktning. Mannen är misstänkt för vårdslöshet i trafik och drograttfylleri, medan kvinnan är misstänkt för ringa narkotikabrott, eget bruk.

Själva gripandet gick lugnt till, enligt polisen.

– Efterföljandet pågick i alla fall i tio minuter. Bilen körde betydligt för fort men det var inga våldsamt höga hastigheter utan en bit över 100 kilometer i timmen, säger Gerdin.

– Vad jag förstår hade polisen kännedom om personerna i den här bilen, därav kontrollen.

JnyttTV. Se läsarfilm från händelsen.