Annons

Annons

Annons

Jönköping

TV: Sprängningar på Öxnehaga väcker obehag för invånarna: ”Man känner det i hela kroppen” • Hör hur det låter • Alla hör inte signalerna

Just nu pågår en sprängning av berget i samband med ett nytt bostadsbygge på Öxnehaga. Sprängningarna genomförs nära samhället, men enligt Bergbolaget som genomför dem är säkerheten rigorös.

– Vi får reda på när sprängningarna sker innan och informerar både personal och patienter om det så de är beredda, berättar Miriam Carlsson, verksamhetschef för Öxnehaga vårdcentral.

Lovisa Landén, Miriam Carlsson och Maria Lingvall berättar att personal och patienter förvarnas innan sprängningarna som brukar ske två gånger om dagen.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Rebecca Staf

Annons

Just nu pågår bygget av tre stora hus med tillhörande parkeringsgarage på Öxnehaga. En del i arbetet innebär sprängningar i berget, vilket gör att det skakar rejält i centrala Öxnehaga där bland annat Öxnehaga vårdcentral, folktandvården och barnhälsovården ligger. Bergbolaget, som genomför sprängningen, uppger att sprängningen väntas bli klar i nästa vecka.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan