Föreställningen Nya svenska ord med David Sundin innehåll nyskriven standup, en och annan klassiker men också nykomponerade ord.

- Jag kommer i den här föreställningen att försöka lansera ett gäng ord som jag tycker saknas i det svenska språket, säger David Sundin i ett pressmeddelande.

David Sundin är uppvuxen i Gimo, utanför Uppsala, och där har föreställningen premiär,. Därefter följer ytterligare 12 föreställningar runt om i landet och den 13 november kommer föreställningen till Jönköping.

- Jag tycker det känns kul att börja i Gimo, på hemmaplan i trygghet och sen åka ut i landet. För det var ju så det blev, livet. Jag ser fram emot detta något ofantligt. Även om jag gör så otroligt mycket roliga saker så är det nog faktiskt så att det är när jag står på en standup-scen som jag har det som absolut roligast, säger David Sundin.

Utöver sin egen turné är David Sundin aktuell som programledare i Melodifestivalen 2020 och han medverkar även i en ny säsong av tv-programmet Bäst i test. Efter sommaren är det också långfilmspremiär för Se upp för Jönssonligan, där David Sundin spelar Harry.