Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Två bilister i kollision – äldre person avled efter olyckan

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Vid klockan 16.15 på måndagen larmades SOS om en trafikolycka på riksväg 40 utanför Jönköping. Två bilar var då inblandade i olyckan. Senare på kvällen avled en person på sjukhus.

Två bilister drabbades i trafikolyckan, som ägt rum på riksväg 40 mellan Jönköping och Bottnaryd, i närheten av Ryd.

Olyckan inträffade i riktning mot Göteborg. när båda bilarna körde i riktning mot Göteborg i varsin fil och kolliderat med varandra. Båda bilarna körde därefter av vägen.

– Vi är på platsen just nu, säger Rickard Lindqvist, inre befäl vid räddningstjänsten. Det är två personbilar som har kolliderat med varandra. En bil ska ha kört in i sidan på den andra.

Båda förarna fick föras med ambulans till Länssjukhuset Ryhov. Enligt polisen är en person, en man i 95-årsåldern allvarligt skadad medan den andre föraren har ådragit sig lättare skador.

Polisen går ut med uppgifter om båda de drabbade, en man i 95-årsåldern och en man i 20-årsåldern. Båda personerna vårdas på sjukhus men den yngre av dem bedöms inte vara allvarligt skadad.

Avled på sjukhus

Hur olyckan gått till är ännu inte klarlagt, men polisen har en teori om att den äldre mannen orsakade olyckan när han skulle korsa vägen i sin bil och då inte såg att det kom en annan bil.

Polisen har också gjort en utredning för att se om något brott har begåtts.

Den äldre mannen skadades allvarligt och blev inlagd på IVA och fick senare föras till Universitetssjukhuset i Linköping. Mannen avled senare.