I helgen som gick arrangerades Jönköping kanotregatta på Jönköping. Hemmakanotisterna Paula Sackbrook och Fredrik Karlsson fanns med i startfälten och gjorde fina resultat.

Något som nu innebär att kanotisterna får ett både ärofyllt och roligt uppdrag. På tisdagen togs ett landslag ut, men då det var många kanotister som gjorde bra ifrån sig i Jönköping beslutade sig landslagsledningen för att ta ut ytterligare ett seniorlag till den internationella regattan i Brandenburg. I det yngre landslaget togs Jönköpingskanotisterna Paula Sackbrook och Fredrik Karlsson ut.

– Det är otroligt kul att man får representera Sverige och att all träning har givit resultat, säger Paula Sackbrook i en kommentar.

– För Jönköpings kanotklubb och vår satsning på ungdomar så är det otroligt roligt att vi nu ser att det kommer fram nya kanotister som tar plats bland Sverigeeliten, det visar att vi är inne på rätt väg och att det arbetet nu börjar ge avkastning, säger Stefan Wetter, ordförande i Jönköpings kanotklubb.

Även Fredrik Karlsson är landslagsuttagen.

Foto Per Carlsson/Pressbild