Klockan 17.18 fick polisen samtal från personalen i en klädbutik på Östra Storgatan i centrala Jönköping. Det visade sig att två personer hade varit inne i butiken och stulit kläder. När de blev påkomna av personalen, som försökte ta tillbaka varorna, blev de anställda hotade med kniv.

De två gärningspersonerna, en man och en kvinna, lämnade butiken. Några minuter senare stoppades de av en ordningsvakt och en väktare vid Juneporten. De greps och togs in till förhör misstänkta för rån motvärnsfallet, narkotikabrott, våldsamt motstånd och brott mot knivlagen.

Stal från minst fyra butiker

De är även misstänkta för flera fall av ringa stöld, då de tidigare under eftermiddagen var inne i åtminstone fyra andra butiker i centrum och stal varor.

Både mannen och kvinnan är i 20-årsåldern och hemmahörande i Jönköpings län. Mannen anhölls efter beslut av jouråklagare under kvällen, men vid 21.30-tiden hade det inte fattats något beslut om kvinnan ska anhållas eller friges.

Enligt polisen kom ingen person till skada i samband med händelsen.

Värdet på stöldgodset är ännu inte känt, likaså vad som stals.

– Vi måste prata med butikerna först för att få en bild av det, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen region Öst.

Kvinnan inte längre gripen

Gripandet hävdes senare för kvinnan, men mannen är fortsatt anhållen, berättar polisens presstalesperson Björn Öberg på torsdagsmorgonen.

På fredagsmorgonen är det fortfarande oklart vad som stals och värdet på godset. Mannen är fortsatt anhållen på sannolika skäl misstänkt för rån.