Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Thelin kritisk: "Får inte se ut så här"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Förlust med 1-3 – och två spelare utvisade. Jönköpings Södra upplevde en mycket tung måndagskväll när IFK Värnamo gästade Stadsparksvallen. – Vi sätter oss i dumma situationer och får skylla oss själva, säger lagkaptenen Tommy Thelin.

J-Södra öppnade piggast och fick ett utmärkt läge att ta ledningen redan efter tre minuter, när man tilldömdes frispark i den så kallade halvmånen utanför straffområdet. Tommy Thelin tog hand om frisparken och slog den tätt utanför Tobias Anderssons högra stolpe.

Det var hemmalagets bästa, och egentligen enda farliga, målchans i första halvlek.

Efter 22 minuter tilldömdes Värnamo straff sedan ”Netinho”, som han kallas, gått omkull i straffområdet. Pär Cederqvist stegade fram till straffpunkten och rullade iskallt bollen i mål intill Frank Petterssons vänstra stolpe.

20 minuter senare pekade domaren, Fredrik Klitte, på straffpunkten på nytt. Den här gången orsakades straffen av att Daryl Smylie tog bollen med handen i straffområdet. Smylie fick rött kort direkt och hade spelat färdigt.

”Såg inte situationen”

Pär Cederqvist gjorde inget misstag den här gången heller utan slog straffen i mål hårt i Frank Petterssons högra hörn.

– Vi började bra de första tio minuterna. Men sedan var vi tillbaka i gamla synder, gjorde många tekniska misstag och tvingades jaga när de gjorde mål. När de fick sin andra straff hamnade vi i en ännu sämre situation, summerar Tommy Thelin matchens första 45 minuter.

– Vi pratade upp oss i omklädningsrummet och vi kände att vi hade chans att störa dem, men därefter kom en dum situation igen.

Ja, ”de grönes” situation blev ännu jobbigare när knappt en timme var spelad. Inbytte Jesper Svensson fick rött kort direkt efter att ha knuffat en motståndare mot axeln när han reagerade på en eftersläng.

– Jag såg faktiskt inte situationen och kan inte uttala mig om just den händelsen. Men generellt ska vi inte sätta oss i de situationerna, säger Thelin.

Hur ser du på disciplinen i laget?

– Det är klart att det inte är godkänt. Vi sätter oss i dumma situationer och får skylla oss själva.

Strax därefter gjorde Värnamo 3-0 när Fabio Gama dos Santos fick på ett skott som styrdes in i mål.

Ställdes till svar

Gästerna rullade boll och fick tiden att gå, medan J-Södra tvingades jaga med två spelare mindre på planen.

Erik Moberg gjorde visserligen ett tröstmål när han nickade bollen i mål från nära håll, men det målet innebar klen tröst för ett J-Södra som nu på allvar håller på att bli indraget i bottenstriden.

Avståndet till negativ kvalplats är nämligen bara två poäng.

– Vi måste samla oss som grupp och ta ansvar både för föreningen och de som stöttar oss. Det får inte se ut så här. Jag är besviken och förbannad på det mesta, suckar Thelin.

Är det rätt att använda ordet kris?

– Ni får använda vilka ord ni vill. Vi själva inser att vi måste börja vinna fotbollsmatcher.

Kort efter matchen samlades ett stort antal supportrar utanför spelarentrén för att ställa klubbledningen till svars.

– Jag kan förstå att de är otroligt besvikna. Vi har ett ansvar att reda ut det här tillsammans. Alla spelare och ledare får titta sig själva i spegeln och ta sitt ansvar. Närmast gäller det att komma bra förberedd till lördag, säger Tommy Thelin.

JnyttTV. Intervju med nyförvärvet Pavle Vagic och presskonferens med båda lagens tränare.