Annons

Annons

Annons

Jönköpings län

Skogsbränder härjar i Mönsterås – räddningspersonal från Jönköpings län på plats för att hjälpa: ”Har ställt upp ypperligt”

En större brand härjar sedan fredagen i terrängen norr om Mönsterås, och under lördagseftermiddagen uppstod ytterligare en brand i trakten. Räddningstjänsten i Jönköpings län har skickat brandpersonal till platsen.

– Vi har ett 30-tal personer som är där och hjälper till på brandplatsen, i stab och ledning, säger Anders Björk, räddningschef i beredskap i Räddsam F.

Ett 30-tal brandpersonal från Jönköpings län åkte på lördagen till Mönsterås kommun för att hjälpa till med att bekämpa skogsbränder. Till höger syns en brandbil från Värnamo på plats i Finsjö norr om Mönsterås. Foto: Adam Öhman.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Henrik Timner

Annons

Branden i Finsjö norr om Mönsterås bröt ut under fredagen. På lördagen rapporterade TT att branden täckte ett område på omkring 125 hektar, vilket motsvarar ungefär 200 fotbollsplaner. Värmen, med temperaturer på uppåt 30 grader, i kombination med sydliga vindar försvårade möjligheterna att hålla den i schack, skriver TT.

Tekniskt fel

Vänligen försök igen senare.

Annons

Annons

Till toppen av sidan