Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

För varmt i butiken - förändring har skett

Jnytt har tidigare skrivit om att kunder och personal på Ica Supermarket i Mullsjö har vittnat om olidliga temperaturer inne i butiken. – Häromdagen var det 31 grader. Det är inte roligt att jobba i detta, säger en i personalen, men nu blir det en förändring.

Det är många yrkesgrupper som har det tufft i värmen. Personal på Ica Supermarket i Mullsjö vittnar nu om att de tvingas jobba i 30-graders värme – inne i butiken.

– Vi har påtalat detta till ansvariga. Jag hoppas det händer något snart. Var och varannan kund påtalar för oss att det är varmt härinne och vi vet ju om det också, säger en i personalen, som dock inte vill gå ut med sitt namn.

När Jnytt besöker butiken, i lördags 21 juli, visade temperaturen vid kassorna på 28 grader varmt. På grund av att ansvariga inte fanns på plats vid butiken den aktuella dagen får vi dock inte ta någon bild på termometern bakom kassan, men flera i personalen kan bekräfta att det varit 30 grader varmt inne i butiken i flera dagar.

Var 31 grader varmt

– Häromdagen var det till och med 31 grader varmt, säger en anställd och skakar bekymrat på huvudet och berättar att personalen inte mår bra av att jobba i den värmen.

– Jag jobbar i butiken vid olika tider på dygnet och tycker inte att det är varmt. Jag tror att termometern vid kassorna nog visar lite för högt, säger en annan i personalen, och berättar att värmen inte heller påverkar kyl- och frysvarorna då de förvaras kallt i butiken.

”Går på knäna”

En kund som hört av sig till Jnytt beskriven värmen i butiken som ”olidlig” och påstår att det varit 39 grader varmt i butiken när hon handlade.

– Personalen går på knäna. Själv tycker jag inte att det går att andas därinne! Det kan väl inte vara okej att personalen får ha det så här. Jag har själv påpekat att det var varmt därinne. Det är första och sista gången jag går dit om det ska vara så här, säger kunden och fortsätter:

– Jag tycker att det här är en trevlig butik med bra utbud, men det är tragiskt att personalen ska ha det så här. Och hur påverkas egentligen maten av värmen, säger kunden, som menar att det är en vedervärdig situation.

Samtliga hänvisar till butikschef Johan Wahlström, som inte finns på plats under helgen. Senare får Jnytt tag på butikschefen som är på semester och hänvisar till butiksägaren Mikael Norell.

Ventilationen fixad

På fredagen 27 juli meddelar Mikael Norell att fastighetsägarna har varit i butiken och förbättrat ventilationen. De har kopplat dit en kylare som gör att luften nu också kyls ner och inte bara drar in luft i samma temperatur som utomhus.

- De har varit här och åtgärdat det som går i nuläget, säger Mikael Norell.

- Det har blivit bättre temperatur nu. Man hade alltid kunnat önska att den var bättre men det har i alla fall skett en förbättring nu. Om man jämför dessa temperaturer som varit nu i dagarna är det behagligare inne i butiken, absolut.

När de första artiklarna skrevs var Mikael Norell på semester och hade därför inte upplevt värmen själv, och bara hört personalens och kundernas klagomål. Nu bekräftar han att personalen känner av en förbättring:

- Delar av personalen har varit här mer än mig den sista tiden och de upplever det som att det är bättre nu. Sen är det ju en lång process detta, man fixar inte så att ventilationen blir perfekt på en gång. Jag vet inte hur fastighetsägarna tänker gå vidare nu, men det är bättre just nu i alla fall.

Här kan du läsa hur butiksägaren kommenterar värmen.

Här kommenterar fastighetsägaren värmen.