Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uddlöst J-Södra föll mot IK Frej

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

På söndagen inleddes svenska cupen för Jönköpings Södras del. J-Södra spelade hemma mot IK Frej, och förlorade med 1-2 efter en match där de gröna inte kunde förvalta övertaget i bollinnehavet till någon poäng.

Fotbollens tävlingssäsong är igång, på söndagen klev J-Södra in i svenska cupen med match mot IK Frej i Elmiahallen.

J-Södra startade med Alexander Jallow, Max Watson och Erik Moberg i trebackslinjen. På kanterna spelade Amir Al-Ammari och Jesper Svensson, centrala mittfältare var Sebastian Crona och Fredric Fendrich.

Alex Lindahl, Daryl Smylie och Fredrik Olsson spelade längst fram, där Olssons utgångsposition var i mitten.

Tidigt ledningsmål för J-Södra

J-Södra fick en fin start. Efter en bortrensad hörna slogs bollen in in straffområdet och där kunde en omarkerad Erik Moberg skalla in 1-0.

Bara minuten senare bjöd J-Södra på kvitteringen. Alexander Jallow slog en rejäl felpassning och bollen hamnade så småningom hos Luca Garbino Polo som kvitterade.

Strax innan paus gjorde Frej 1-2. Frank Pettersson släppte retur på ett hårt distansskott. Gästernas Konstantinos Stavrothanasopoulos fick helt omarkerad smälla in returen.

Halvleken präglades av att J-Södra hade mycket boll, men svårt att ta sig till målchanser. Trots många spelare offensivt saknades tydliga uppspelspunkter och de gröna lyckades inte hitta in i farliga ytor.

I paus byttes Fredrik Olsson ut och in kom Jakob Orlov.

Dubbla ramträffar i andra halvlek

Under inledningen av andra halvlek var det nära ett par gånger om att gästerna kunde öka på sin ledning. Även J-Södra hade en bra chans i upptakten på halvleken när inbytte Orlov sånär kunde kvittera med ett närskott.

Peter Gwargis byttes in istället för ettrige Axel Lindahl strax innan timmen var spelad.

Med en kvart spelad av andra halvlek sköt Daryl Smylie i stolpen, på en hörna strax efter vad det Orlovs tur att träffa stolpen i hemmalagets kvitteringsjakt.

Tom Siwe ersatte Jesper Svensson och klev ner i backlinjen när Jallow tog Svenssons plats.

På stopptid fick Alexander Jallow matchens sista heta målchans, men han fick inte träff på bollen i bra position.

Matchen slutade 1-2.

Jnytt-TV: Jörgen Wålemark ger sin syn på matchen.