Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Synd att vi gör ett sådant misstag”

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södras förlustfria svit stannade vid fem matcher. Helsingborg vann med 1-0 på måndagskvällen efter att ha gjort matchens enda mål tidigt i andra halvlek. – Hela laget gjorde en jättebra match. Det var synd att ett sådant mål avgjorde, säger Daryl Smylie, för dagen defensiv mittfältare, till Jnytt.

J-Södra ställdes inför en tuff uppgift när seriefavoriten Helsingborg stod för motståndet på Olympia.

De 6 195 i publiken fick se en chansfattig första halvlek, där de farliga målchanserna var lätträknade.

J-Södra tog kommandot i matchen och stod som helhet upp bra mot ett Helsingborg som hade svårt att spela sig igenom bortalaget på deras planhalva. Men framåt fanns det mer att önska.

– I de första 15-20 minuterna kom vi fram till avslut, men vi hade inte skärpan i sista tredjedelen av planen. Vi visste att de skulle sätta press högt och vi spelade stundtals förbi dem. Men sedan hamnade vi i längre bollar som fastnade hos deras backar, analyserar Daryl Smylie.

Chanser i slutminuterna

Bara tre minuter in i andra halvlek bröt Helsingborg dödläget. Hemmalaget bröt boll efter ett missriktat uppspel från Anton Liljenbäck. Bollen nådde Max Svensson, som avancerade framåt innan han placerade bollen i mål i Frank Petterssons vänstra hörn.

– Det var synd att vi gjorde ett misstag när vi inte hade mer press på oss, men det är sådant som händer. Efter det backade de hem medan vi försökte forcera och vi skapade några farliga chanser på slutet, säger Daryl Smylie.

Även andra halvlek var relativt chansfattig. Helsingborg var nära att sätta 2-0 när Andri Rúnar Bjarnason försökte lobba bollen i mål, men Pettersson gjorde en bra enhandsräddning.

J-Södra vaskade fram två bra kvitteringschanser i slutminuterna. Först nickade Jakob Orlov utanför mål efter ett inlägg från Tom Siwe och sedan hade Árni Vilhjálmsson en nick som tippades till hörna.

”Hela laget krigade”

1-0 stod sig och det innebar att J-Södras tvingades inkassera sin första förlust på fem veckor.

– Det känns surt, tycker jag. Vi var stundtals det bättre laget, säger Smylie, som är mycket nöjd med lagets prestation.

– Hela laget, även de som kom in, krigade på och spelade det spel vi vill spela. Det var kanske den svåraste bortamatchen på hela säsongen men vi spelade stundtals jättebra.

J-Södra agerar betydligt mer stabilt nu än i säsongsupptakten, men om laget ska få ett rejält lyft i tabellen måste målskyttet förbättras. Bara ni gjorda mål på tio matcher vittnar om att det finns förbättringspotential i anfallsspelet.

– Vi har höjt oss rejält i spelet och vågar spela, men den är i den sista tredjedelen som det kan bli bättre. Vi måste ha mer tempo i spelet, säger Daryl Smylie, som spelade i en mer defensiv roll på det centrala mittfältet.

– Christer (Persson, managern) sade att jag skulle spela där och det var bara att ställa upp och göra det bästa. Det var helt okej för egen del även om jag kan bättre. Jag får försöka länka ihop laget lite mer bara.