Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung kvinna sökes till vd-posten

Mässbolaget Elmia i Jönköping söker efter en ung, kvinnlig ledare till jobbet som vikarierande vd. Vikarien kommer att rekryteras inom ramarna för initiativet Årets unga ledande kvinna.

Syftet med satsningen Årets unga ledande kvinna är att lyfta fram fler ledarförebilder. Under en del av 2019 kommer mässbolaget Elmia därför att förstärka vd-posten med en kvinna.

– Den här satsningen handlar både om att ge duktiga talanger en chans att samla nyttig erfarenhet som ledare och samtidigt boosta sitt cv med vd-erfarenhet. Men lika mycket handlar det om att ge mig själv och resten av Elmias organisation en chans att ta del av nytänkande ledarskap, säger Lotta Frenssen, vd på Elmia, i ett pressmeddelande.

Alla kan nominera

Vem som helst kan nominera en kvinna som är under 35 år och som visat goda resultat i sitt ledarskap till både listan Årets Unga Ledande Kvinna samt jobbet som vd-vikarie. För kvinnan som får jobbet väntar ett par intensiva månader där verksamhetsutveckling, kompetensförsörjning, prioritering och beslutsfattande kommer vara en del av vardagen.

Jönköpings län ligger i botten vad gäller andelen kvinnor på ledande positioner.

– Även om det sker förbättringar så kan ju ingen som eftersträvar jämställdhet i samhället och i regionen vara nöjd med de här siffrorna. Vi är det i alla fall inte. Detta är ett omfattande strukturellt problem som kräver insatser av många och på bred front och att lyfta fram förebilder tror vi är en del av lösningen, säger Ida Rydh, projektledare för Årets unga ledande kvinna, i pressmeddelandet.