Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ung tjej åtalas för knivattack på Resecentrum

En man fick ta emot knivhugg och blev skallad i ansiktet. Nu åtalas en 17-årig flicka för flera brott.

Händelsen som nu har lett till åtal inträffade på Resecentrum i Jönköping 29 mars. Den nu åtalade kvinnan anklagas för att ha huggit med en kniv flera gånger mot bröstet på en man.

Han lyckades dock att avvärja och kniven träffade jackan vid bröstet.

”Det fanns en fara för att brottet skulle fullbordats eftersom huggen riktades mot NN:s bröst samt också träffade hans jacka vid bröstet och orsakade skada på jackan. Brottets fullbordan har varit utesluten enbart på grund av att målsäganden lyckats avvärja angreppet. Om brottet hade fullbordats borde det ha bedömts som grovt eftersom gärningen var livsfarlig”, skriver åklagaren i sin stämningsansökan.

Skallad i ansiktet

Kvinnan ska även ha skallat mannen i ansiktet. Nu åtalas hon vid Jönköpings tingsrätt för försök till grov misshandel och misshandel. Åklagaren har gjort ett andrahandsyrkande om grovt olaga hot.

Det finns dessutom två åtalspunkter om ringa stöld sedan hon stulit en flaska vodka respektive en burk Red Bull från Systembolaget respektive Coop på Asecs. Dessa brott skedde 18 mars.