Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

UF-mässan - här är alla vinnare

Unga företagare från länet ställde ut och visade upp sina idéer som de jobbat med under skolåret när årets UF-mässa arrangerades på Elmia..

Smarta uppfinningar, traditionella produkter och egendesignade hantverk visades upp tillsammans med bakverk och olika typer av tjänsteföretag.

Ett av företagen var Pillow Talk, som drivs av Joanna Prodromu och Emma Cajfeldt från Erik Dahlbergsgymnasiets tekniklinje. Men nej, de har inte utvecklat talande kunnar.

- Det är många som trott att det handlar om det, och det är ju förståeligt med tanke på vårt namn, säger Prodromu och utvecklar vad deras företag gör.

- Vi ville göra något med inredning och kuddar är bra på att låta inredningen tala, så vi erbjuder att kunderna själva ska bestämma vad kudden ska säga. De får välja själv vad som ska stå på, och det kan vara namn till exempel så det blir personligt.

"Många tycker det är en smart grej"

Hon säger att många föräldrar visat intresse, kuddarna har ett barntema.

- Många tycker det är en smart grej och vill att inredningen ska vara personlig. Även om barnet inte pratar så ska det känna sig hemma.

Efter UF-mässan kommer deras företag avvecklas, men Joanna vill vara kvar i inredningsbranschen och ser tiden som ett startskott. Även mässan tyckte hon bra om.

- Det är väldigt bra att komma ut. Men det är klart att det blir lite långdraget efter sex timmar.

I samband med mässan korades också 2018 års unga entreprenörer.

Prestigefyllt pris

I den mest prestigefyllda tävlingen Årets UF-företag utsåg juryn Serve It UF, Erik Dahlbergsgymnasiet, Jönköpings kommun till årets främsta UF-företag.

Förutom i denna tävling utsågs vinnarna i ytterligare tretton olika tävlingar, varav två riktade mot skolan i form av Årets Lärare och Årets Skola. Se förteckning i bifogat dokument.

För vinnarna i flera tävlingskategorier väntar nu SM i UF-företagande i Stockholm den 16-17 maj där de kommer att tävla om titeln som svenska mästare i sin kategori.

Övriga pristagare:

Årets vara: Servit It UF, Erik Dahlbergsgymnasiet.

Årets tjänst: Tiger Marketing UF, Erik Dahlbergsgymnaseiet.

Årets säljare: Stina Tuvendal, Serve It UF, Erik Dahlbergsgymnasiet.

Årets monter: Mingla Med Mat UF, Erik Dahlbergsgymnasiet.

Årets hantverkare: BeeNear UF, Sandagymnasiet

Årets hållbara UF-företag: Remake UF, Erik Dahlbergsgymnasiet.

Årets lärare: Malin Thestrup, Stora Segerstads naturbruksgymnasium.

Årets skola: Brinellgymnasiet

Årets affärsplan: Serve It UF, Erik Dahlbergsgymnasiet

Årets Innovation: Tall Grow UF, Erik Dahlbergsgymnasiet

Årets företagsstart<: Hälsokällan Café och Bistro

Årets årsredovisning: Trivet och Gnosjöandans kunskapscentrum, Gnosjö