Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ungdomar misstänks – föräldrar kan få betala skadestånd

 
Blåljus
Visa alla artiklar

Tre ungdomar mellan 16 och 18 år åtalas för brott som begicks i Jönköping, dels i augusti förra året, dels i mitten av maj.

En av de åtalade, en 18-åring, misstänks för grov olovlig körning sedan han kört motorcykel utan att ha rätt till det. Den åtalade har blivit dömd för olovlig körning tidigare vilket gör att brottet nu bedöms som grovt.

Han och en 18-åring samt en 16-åring misstänks även för skadegörelse. Enligt åtalet ska de tre ha sparkat, slängt runt och hoppat på två skyltar och två papperskorgar så att de blev förstörda. Skyltarna och papperskorgarna tillhörde ICA Nära på Hammarvägen i Hovslätt.

Värdet på det som förstördes uppgås till 4 685 kronor, och det är också den summan som man yrkar på i skadestånd, i det här fallet till vårdnadshavarna för de tre ungdomarna.

I förhör har 18-åringen förnekat brott när det gäller grov olovlig körning. I det andra fallet nekar två av personerna till brott medan den tredje vidgår omständigheterna men förnekar brott.