Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppdraget: Göra om storknallen

Assyriska ska försöka upprepa sommarens stora skräll när allsvenska AFC Eskilstuna gästar Elmiahallen i årets första tävlingsmatch för uppstickarlaget som inte verkar kunna sluta toppa allas förväntningar.

Assyriska har gjort det förr. Och nu ska laget ännu en gång försöka att fälla allsvenskt motstånd.

– Vi har helt klart kvaliteter till att göra det, säger Assyriskas tränare Andreas Tegström.

För omkring ett halvår sedan skickade Assyriska ut Kalmar FF ur Svenska cupen. När gruppspelet nu tar fart inleder sommarens skrällvinnare med match mot den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna.

Och Jönköpingslaget räds inte sin kommande motståndare.

– Det är en bra värdemätare för oss. Sedan jobbar vi på vårt och försöker utveckla det. Det känns bra. Truppen känns bra, kropparna känns bra och vi är hungriga, säger Midhad Jukovic.

Vad blir viktigt i matchen mot AFC?

– Att jobba kompakt hela tiden och hela tiden underlätta för varandra. Det kommer att vara en stor del i hur det kommer gå, säger Jukovic.

Tegström är inne på samma spår när han får en liknande fråga.

– Det blir viktigt att inte tappa boll på fel ställen. De är kompakta och jobbar hårt för varandra. Det går fort efter att de vinner boll, säger Tegström.

Samtidigt är det mycket som skiljer matchen mot Kalmar jämfört med den kommande mot AFC.

Stadsparksvallens gräsmatta har bytts mot Elmiahallens stundtals kritiserade konstgräs. Och dessutom har Assyriska inför matchen bara spelat en träningsmatch.

– Vi är i en annorlunda fas den här gången med en del nya spelare som har kommit in i laget och där vi fortfarande är i en uppbyggnad.

Assyriska har efter uppflyttningen till division 1 både tappat och värvat spelare, vilket gör att laget inte kommer matcha samma startelva som i skrällen mot Kalmar.

Men en spelare som kommer att vara med även den här gången är Midhad Jukovic som så sent som i januari förlängde sitt avtal med ett plus ett år.

– Jag känner mig bra och kroppen känns bra. Det känns positivt, säger Jukovic.

Söndagens match har avspark klockan 15.

JnyttTV. Andreas Tegströms tankar inför svenska cupen och kommande säsongen.