HV71 jobbar för fullt med att bygga truppen inför kommande säsong. Klubben har tappat en rad spelare, men även fyllt på med ett antal namn. Under måndagens medlemsmöte gav general manager Peter Ekelund en lägesuppdatering.

– Elva spelare från den senaste säsongens trupp kommer att lämna, och det är förstås inget önskeläge. Sju av dem väljer att sluta av olika anledningar. Vi behöver fylla på truppen och har en del kontakter ute. De svenska spelarna är hårdvaluta, det finns inte många svenska tjejer att välja mellan, berättade Ekelund då.

Nu har HV71 gjort klart med två nya spelare. Något SVT Sport var först att rapportera ,och det rör sig om två starka prestigevärvningar. Leksands två poängstarkaste spelare, Anna Borgqvist och Danielle Stone, är klara för HV.

– Det är två klasspelare som förstärker laget. Anna har varit en profil både i SDHL och Damkronorna under många år och Danielle visade förra året att hon både är en farlig målskytt och en skicklig passningsspelare, säger Peter Ekelund till klubbens hemsida.

Anna Borgqvist har spelat över 300 matcher i SDHL och runt 200 landskamper på junior- och seniornivå. Förra säsongen blev det 32 poäng (25+7) på 36 matcher i Leksand och blev med det poängbäst i laget.

Danielle Stone, från Kanada, kom tvåa i Leksands interna poängliga. Detta med 30 poäng (15+15) på 36 matcher. Säsongen var Stones tredje i SDHL.

HV71 har nu två målvakter, fem backar och åtta forwards under kontrakt.