Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Uppgifter: J-Södra jagar skyttekung

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra uppges vara en av klubbarna som är intresserade av Richard Yarsuvat, som vann skytteligan i superettan den senaste säsongen. – De flesta klubbar i superettan har hört sig för, säger Yarsuvat till Fotbolltransfers.com.

Richard Yarsuvat gjorde 17 mål för Dalkurd den senaste säsongen och vann superettans skytteliga. Men det ser inte ut som han följer med nykomlingen upp i allsvenskan.

– Ja det stämmer, men vi kom inte överens i förhandlingarna. Tyvärr blev det inget. Jag såg framemot att vara kvar där, säger han till sajten Fotbolltransfers.com.

"Gjort mitt där"

Enligt Fotbolltransfers.com är 25-åringen ett hett namn bland klubbarna i superettan. Gais, Örgryte och J-Södra uppges visa konkret intresse.

– När det kommer till superettan är det många som hört av sig, sen vilka konkreta förslag jag har kan jag inte säga. Men de flesta klubbar i superettan har hört sig för, säger Yarsuvat, som ser fortsatt spel i superettan som ett alternativ även om det inte är förstavalet.

– Jag känner att jag gjort mitt där, men grejen är den att om det inte blir allsvenskan måste jag vara öppen och då blir superettan ett alternativ. Målet har varit att spela i allsvenskan, men det verkar inte bli så. Då måste jag lyssna.

Christer Persson, assisterande tränare och scoutingansvarig i J-Södra, är förtegen om uppgifterna kring Yarsuvat.

– Gällande Yarsuvat har jag inga kommentarer, säger han till Jnytt.

AIK-talang provtränar

I dag gjorde J-Södra sin sista innan det är dags för träningsläger i spanska Salou.

Med på träningen under veckan har, förutom Joel Stevens från Nya Zeeland, även AIK-talangen Gabriel Aphrem varit.

Aphrem, född 1999, är en välbyggd mittfältare som under 2017 fanns med i truppen vid ett flertal allsvenska matcher för AIK. Dock utan att få speltid.

När det gäller Joel Stevens så stod han för ett piggt inhopp i träningsmatchen mot Husqvarna FF i lördags.

Han utgick dock skadad men har kunnat träna med laget under veckan.

– Vi har tagit tillfället i januari att titta närmare på ett par externa spelare, både utifrån ett kort- och långsiktigt perspektiv gällande truppbygget. En del spelare har vi följt sedan tidigare, men även ett par nya som vi har lärt känna och se i vår miljö. Gällande Joel Stevens och Gabriel Aphrem gjorde de i dag sin sista träning och i nuläget går vi inte vidare med någon av dem, säger Christer Persson.

”Ingenting att säga”

Mer J-Södra. På onsdagskvällen gick Borås Tidning ut med uppgifter om att Robert Gojani kommer att presenteras av Elfsborg på fredag. 25-åringen ska genomgå en läkarundersökning och sedan skriva på ett kontrakt som sträcker sig över flera säsonger.

– Vi kommunicerar utåt om och när det är klart med spelarrekryteringar. I nuläget finns ingenting att säga, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson till tidningen.