Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han lämnar HV71 för SHL-rival

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Tidigare i veckan stod det klart att Isac Brännström lämnar HV71. Nu har forwarden klart med ny klubb.

Norrländska Socialdemokraten var först med att rapportera att Isac Brännström har skrivit på för SHL-rivalen Luleå.

– Det stämmer, bekräftar han när Jnytt når honom. Jag har gjort klart med Luleå för två år.

– Jag har pratat med deras sportchef Stefan ”Skuggan” Nilsson och deras tränare Thomas Berglund och fick direkt uppfattningen att de ville satsa på mig. Det kändes bra från första stund så det var inte mycket att tveka på.

Luleå spelar just nu SM-semifinal mot Frölunda och ligger under med 0-2 i matcher inför torsdagskvällens drabbning.

Isac Brännström, med rötterna i Nässjö, kom till HV71:s organisation inför säsongen 2013/14 och SHL-debuterade tre år senare. Under den nyss avslutade säsongen noterades han för åtta mål och lika många målgivande framspelningar på 59 serie- och slutspelsmatcher.

– Jag har trivts fantastiskt bra i HV71 och har ju spelat här ända sedan U16. Det finns inga hard feelings mellan oss utan vi skiljs som vänner. Vad som händer i framtiden kan man aldrig veta.

Gillar att utveckla

Att ”Bulan” Berglund är tränare och gillar att utveckla och utbilda unga spelare är något som Isac Brännström har bra koll på.

– Jag har ju sett vad han har gjort (i Brynäs och Luleå) med unga spelare och det är något som tilltalar mig. Jag tror mycket på det här.

Några andra klubbar var egentligen inte aktuella. Luleå var först med sin förfrågan och Isac valde att tacka ja efter en kortare betänketid.

– Nu blir det en resa norrut för min del. Jag väntar någon eller några veckor till innan flyttlasset går. Luleå spelar ju semifinal just nu så det dröjer förhoppningsvis länge innan de har vunnit det här SM-guldet, skojar Isac.

På frågan om det var han eller HV71 som valde att inte fortsätta samarbetet är han fåordig.

– Jag svarar pass på den frågan. Men det finns absolut inga konstigheter mellan oss. Tvärtom är jag både stolt och jätteglad för de här åren. Men visst är det blandade känslor som jag har just nu.