Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Duo lämnar HV71

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Andreas Thuresson har ett år kvar på kontraktet med HV71. Men redan nu bryts avtalet. Klubben går dessutom skilda vägar med Alexander Ytterell.

Andreas Thuresson var ett av HV71:s mest namnkunniga nyförvärv inför den gångna säsongen. Forwarden med meriter från spel i både Nordamerika och KHL skrev under ett tvåårsavtal.

Men nu bryts kontraktet i förtid.

– Andreas var tänkt som en spelare i någon av de två ledande kedjorna. Den rollen kan vi inte ge honom till nästa säsong och då var detta det bästa beslutet för bägge parter. Andreas har agerat proffsigt genom hela processen och vi önskar honom lycka till framöver, säger Johan Hult, sportchef i HV71, i ett uttalande till klubbens sajt.

Hult utvecklar resonemanget kring Thuressons uppbrott för Jnytt.

– Det är ganska odramatiskt. Varken vi eller Andreas känner att vi har fått ut max. Då är det bra för bägge parter att inse det och skiljas åt, säger Hult.

Gällande rollen som spelare i någon av de två ledande kedjorna, ser du att de spelarna redan finns i klubben eller är det spelare som kommer att värvas?

– Det kan vara både och. För oss handlar det om ett lagbygge, att bygga det bästa slagkraftiga laget med individuellt olika roller, säger Hult.

Sportexpressen var först med att rapportera om uppgifterna kring Thuresson. Enligt tidningen ska forwarden vara klar för spel i Tyskland.

På torsdagskvällen stod det även klart att backen Alexander Ytterell, som hade ett utgående kontrakt, inte blir kvar i HV71.

Jnytt har sökt Andreas Thuresson.

Mer HV71