Med bara minuter kvar av övergångsfönstret lyckades J-Södra ro i hamn en av klubbens största värvningar den här säsongen.

Spjutspetsen Edin Hamidovic var tillbaka i klubben efter att ha blivit köpt från serierivalen Gais.

– Vi kollade läget i vintras men då var det omöjligt. Det gick inte. Nu dök det upp en möjlighet och vi fick agera snabbt, sade J-Södras tränare Andreas Brännström till Jnytt efter att Hamidovic gjort sin första träning med klubben.

Gais var snabbt ute och förklarade att klubben egentligen inte ville släppa spelaren. Men klubben hade givit med sig efter att Hamidovic själv skulle ha uttryckt en önskan om att vilja flytta tillbaka till Huskvarna.

Nu kommer gp.se med nya uppgifter kring affären.

Efter att Gais värvat Nikola Asceric blev konkurrensen i göteborgarnas anfall tuffare och speltiden minskade för Hamidovic.

I superettanpremiären mot Trelleborg startade Hamidovic på bänken. Han ska därefter ha ställt ett ultimatum till Gais tränare Bosko Orovic att om han inte fick starta kommande match skulle han inte spela mer för klubben, skriver gp.se.

Orovic ska inte ha gått med på kravet. Detta ska ha fått Hamidovic att sjukskriva sig i protest någon dag innan matchen mot Öster den 5 april. Sjukskrivningen ska ha gällt till den 30 april.

Hamidovic blev klar för J-Södra den 4 april. Gp.se kan också avslöja att övergångssumman hamnade på en bit över en halv miljon kronor.

Jnytt var på plats när Hamidovic gjorde sin första J-Södra-träning den 5 april.

– Det var mycket som låg bakom flytten. Både hemlängtan men samtidigt en längtan att få spela. J-Södras projekt och Andreas Brännström som tränare tilltalar mig också, sade Hamidovic då.

Forwarden var spelklar till bortamatchen mot Degerfors dagen efter och fick där göra ett inhopp.

Därefter har han varit en startspelare i Andreas Brännströms lag förutom i den senaste matchen mot just Gais på bortaplan. Då ska Hamidovic ha varit sjuk.

Forwarden har gjort tre mål på fyra matcher i J-Södra under säsongen.

Relaterat till artikeln