Borås hade vunnit samtliga sex matcher mot Wetterbygden Stars den här säsongen och de flesta trodde nog att västgötarna skulle punktera den här matchserien på söndagen.

Men så blev det inte.

– Jag är jättestolt över att vi inte ger upp trots att vi hade fått storstryk i två matcher. Borås trodde nog att matchserien var över, och jag är stolt över att grabbarna i vårt lag behöll kylan och stängde matchen, säger Jonathan Peleg.

Trea i slutsekunderna

Stars bjöd redan från start på bättre motstånd än i de två föregående kvartsfinalerna och höll jämna steg med motståndarna. Borås var visserligen i ledning med 80-71 i början av fjärde perioden, men Stars skulle inte ge sig.

Matchen avgjordes först i slutsekunderna, då publiken fick slitas mellan hopp och förtvivlan. Med bara 3,6 sekunder kvar sänkte Nimrod Hilliard en trea, vilket betydde hemmaledning med 93-92. Stars tog timeout och när spelet var igång igen satte Guim Exposito två poäng, vilket innebar att gästerna gick segrande.

– Vi behöll kylan trots att vi är oerfarna. De satte en jäkligt jobbig trea med bara några sekunder kvar, men vi fokuserade på vad vi skulle göra i stället för att bli upprörda. Vi har haft problem tidigare i slutet av matcherna, men jag tror att vi har börjat lära oss att matcherna inte är slut förrän slutsignalen går, säger en mycket nöjd Jonathan Peleg.

”Fick inte samma möjlighet”

– I det stora hela var det väldigt bra, jag är mycket nöjd med vår insats över 40 minuter. Vi hade några svackor när vi spelade väldigt dåligt, men det var korta sekvenser. De varade bara några sekunder.

Vad var skillnaden i dag jämfört med tidigare?

– Jag tycker att vi spelade vårt spel mer. Innan har Borås lyckats ändra vårt spel men den här gången fick de inte samma möjlighet till det.

Nästa match spelas i Huskvarna sporthall på tisdag.

– Det ser väldigt lovande ut. Vi har börjat förstå hur vi ska spela för att stoppa deras främsta poängplockare, säger Jonathan Peleg.