Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väcktes av påverkad man – mitt i natten

En person väcktes av en påverkad man som bankade på ytterdörren. Det är ett av två fall av skadegörelse som polisen utreder efter händelser under kvällen och natten.

På tisdagskvällen larmades polisen om pågående skadegörelse på Huskvarna station. Någon eller några personer hade slagit sönder en väntkur och ytterligare skadegörelse utmed tågrälsen kan ha förekommit.

Polisen fick, tack vare vittnesiakttagelser, signalement på de misstänkta gärningspersonerna och träffade på ett antal personer som stämde överens med signalementet.

Man omhändertogs

Vid klockan 1.40 under natten till onsdagen fick polisen samtal från en person som väcktes av att en okänd person bankade på ytterdörren. Enligt polisen uppstod skador på både dörren och andra föremål i anslutning till huset som är beläget i utkanten av Jönköpings kommun.

När polisen kom fram träffade de på en man i 20-årsåldern som var så pass påverkad att han omhändertogs enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer. Mannen är hemmahörande utanför Jönköpings kommun.

Polisen kommer att utreda båda händelserna för att styrka vilka brott som har begåtts.