Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väg stängs av – risk för köer

Nu påbörjas slutfasen i ombyggnaden av trafikplats Hedenstorp på väg 26/47. Från fredag kväll och fram till måndag morgonen kommer trafiken att ledas förbi trafikplatsen, vilket innebär att framkomligheten kommer vara begränsad.

Väg 26/47 kommer under perioden 14–17 juni att vara avstängd mellan trafikplatserna Hedenstorp och Åsens gård.

Begränsad framkomlighet

Under juni och juli kommer det också under en del tider att bedrivas nattarbete innan arbetet med att bygga om trafikplatsen är klart. Det innebär att det under vissa perioder kommer bli besvärligt med framkomligheten.

– När vi leder om trafiken är det viktigt att du som trafikant är uppmärksam och följer skyltningen. Det kommer att ta något längre tid att ta sig fram under den perioden, säger Magnus Karlsson, projektledare Trafikverket, i ett pressmeddelande.

Ska minska köer

Trafikverket kommer bland annat utföra beläggningsarbeten, linjemålning och uppsättning av vägräcke och skyltar innan trafiken släpps på över den nya bron.

Ombyggnaden görs för att öka kapaciteten på platsen, minska köerna på väg 40 och 26, och för att få en bättre anslutning till verksamhetsområdena i Hedenstorp.

Man beräknar att arbetet med trafikplats Hedenstorp ska vara helt klart i slutet av augusti.