Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägarbete i city – risk för köer

Kommunen kommer att genomföra ett vägarbete i centrala Jönköping med start den 29 juli. De berörda gatorna kommer växelvis att stängas av för all trafik under två veckor, vilket medför risk för köer.

Vägarbetet berör Tullportsgatan, Östra Storgatan och Björngränd. Arbetet som ska göras består av planfräsning och asfaltering. Det kommer att pågå hela vecka 31 och 32.

Under vecka 31 inleds fräsning samt förarbete. Först på Björngränd och Östra Storgatan, följt av Tullportsgatan. Under vecka 32 inleds asfaltering i samma ordning. Gatorna kommer under dessa två veckor att vara växelvis avstängda, skriver Jönköpings kommun i ett pressmeddelande.

Vägarbetet innebär också att kollektivtrafiken kommer att påverkas.

Busshållplatsen på Tullportsgatan kommer att tas bort permanent medan busshållplatsen vid Cigarren på Östra Storgatan kommer utgå tillfälligt.

Bussarna kommer att ha en tillfällig busshållplats på Odengatan i höjd med Målaregatan.