Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hyresvärd vägrade betala elen

En hyresvärd i Habo har obetalda elräkningar på 100 000 kronor och har två hyresgäster i sin fastighet. Sedan midsommar har varmvattnet varit avstängt och nu har Hyresnämnden tagit ett tillfälligt beslut om tvångsförvaltning av fastigheten.

Sedan midsommar har varmvattnet i en fastighet i Habo varit avstängt efter att hyresvärden inte betalat sina räkningar på 100 000 kronor. Elleverantören bestämde sig för stänga av elen i den delen av fastigheten som varmvattenberedaren finns och därför saknas nu varmvatten för de båda hyresgästerna. Detta uppger Hem och Hyra.

Anledning till att hyresvärden inte betalat sina räkningar är oklar. Hem och Hyra har försökt få tag på värden och de drabbade men har inte lyckats.

Beslut om tvångsförvaltning

Hyresgästföreningen har fått in uppgifterna om bristerna och de drev i dagarna ärendet till Hyresnämnden. Där togs ett tillfälligt beslut om tvångsförvaltning med omedelbar verkan med grund att varmvatten är en grundläggande nyttighet som en hyresgäst ska ha rätt till för sköta sin hygien.

Det kommunala bostadsbolaget Habo Bostäder AB kommer tills vidare att förvalta fastigheten.