Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vägrade stanna - tre personer anhållna

När polisen vinkade in bilen för att göra en kontroll vägrade mannen att stanna. Istället tryckte han gasen i botten och körde förbi.

Det hela slutade med en biljakt som avslutades vid Råslätt efter lunchtid på tisdagen. I jakten var flera polisbilar inblandade.

- Polisen stod vid en kontrollplats och vinkade in bilen. Men fordonet körde vidare och det blev ett förföljande, säger Monica Bergström, presstalesperson vid polisen region öst.

Tre personer befann sig i bilen och de frihetsberövade samtliga. I samband med detta hittades gods i bilen som polisen vill titta närmare på.

- Jag kan inte gå in på vad det är för gods. Det finns ännu ingen brottsrubricering i ärendet. Nu är det jourhavande förundersökningsledare som leder det hela.

Vilka personerna är och om dom är kända av polisen sedan tidigare vill polisen heller inte säga, inte heller om det är tre män eller om någon kvinna är inblandad.

- Det är inte mycket mer uppgifter jag kan lämna ut i nuläget, säger presstalespersonen.

På onsdagsmorgonen meddelade polisen att samtliga personer har anhållits och att en utredning pågår. Personerna är i 20-årsåldern och hemmahörande utanför Jönköping.