Händelsen inträffade i december 2017 men först nu väcks åtal vid Jönköpings tingsrätt. Enligt åtalet angreps fyra behandlingsassistenter med våld när de, enligt rutin, skulle få honom att byta kläder. Därför åtalas han för våld mot tjänsteman.

Mannen bet en av behandlingsassistenterna i armen så att smärta och blåmärke uppstod. Han försökte dessutom bita honom flera gånger på kroppen.

En annan i personalen blev riven på ena armen, sparkad i magen och slagen på kinden så att glasögonen föll av. Det gjorde att han fick rivmärke och kände smärta eller ömhet. Mannen försökte även bita, slå och vifta mot honom flera gånger vid samma tillfälle.

Mannen gav sig på en tredje anställd genom att riva honom på armar och fingrar så att han fick rivmärken. Han försökte även bita honom i halsen och utdela slag. I samband med detta bet han sönder hans tröja vid axeln.

Utsatt för ”kalsongryck”

Den fjärde behandlingsassistenten blev utsatt för ett så kallat ”kalsongryck”, alltså att han blev dragen i kalsongerna så att smärta uppstod.

Mannen åtalas även för försök till våld mot tjänsteman, sedan han utdelat slag eller vevat med armarna mot en annan anställd, och ofredande för att ha spottat en av de drabbade i ansiktet två gånger.

En av behandlingsassistenterna vill ha 6 000 kronor i skadestånd. De övriga har inga anspråk.

Den åtalade mannen, som är i 20-årsåldern, förnekar brott.