Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vändningen – landslagsspelaren stannar i HV71

 
HV71 inför seriestarten 2020
Visa alla artiklar

HV71 har gjort klart med ytterligare två pusselbitar i nästa säsongs lagbygge. Både Anna Borgqvist och Danielle Stone har skrivit på nya kontrakt.

Kort efter det abrupta slutet på den senaste säsongen meddelade landslagsmeriterade Anna Borgqvist att hon lämnar HV71 efter bara en säsong. Men nu har hon ändrat sig och kommit överens med klubben om ett nytt kontrakt.

– Anna är en smart forward med värdefull rutin och som gärna kliver fram i de viktiga matcherna. Känner en stor hunger och revanschlusta efter förra säsongen, precis som många andra i laget, säger Peter Ekelund, general manager i HV71, i en kommentar.

Borgqvist stod för åtta mål och 17 assists på 42 grundserie- och slutspelsmatcher.

Även forwardskollegan Danielle Stone anslöt till HV71 från Leksand inför förra säsongen och noterades för13 mål och lika många målgivande passningar på 40 matcher.

– Danielle är en hårt jobbande forward som är oerhört nyttig i många situationer och viktig med sin vinnarskalle, säger Peter Ekelund.

Båda spelarnas kontrakt är skrivna över ett år.

Det här betyder att HV71:s trupp just nu består av tre målvakter, sex backar och tolv forwards.