Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blev ombedd att ljuga för polisen

 
Vapenfynden i Taberg
Visa alla artiklar

Den 32-årige man som står åtalad för synnerligen grovt vapenbrott efter containerfynden i Taberg ska ha bett mannen som han hyrde containern av att ljuga för polisen. Männen ska vara goda vänner.

Det var under rättegångens tredje dag som den man som hyrt containern till den nu åtalade mannen förhördes av åklagare.

Uthyraren ska ha träffat den åtalade mannen den 7 juni, dagen efter att polisen gjort sitt tillslag.

Den åtalade mannen ska där ha berättat för sin vän att han kunde förvänta sig att polisen troligtvis skulle komma att höra av sig till honom angående vad som fanns i containern, rapporterar jp.se.

Den åtalade ska även haft tankar på vad uthyraren skulle kunna säga till polisen om de hörde av sig.

– Så vitt jag minns det ville han att jag skulle säga att jag hade hyrt ut containern i andra hand till någon okänd person och att jag fått kontanter från en person som jag inte träffat personligen, säger uthyraren i rätten, enligt jp.se.

Den åtalade mannen ska tidigare ha sagt att uthyraren måste ha missuppfattat honom. Åklagaren frågade också uthyraren om det kunde vara så att han missuppfattat den åtalades plan och att den åtalade i stället ska ha sagt att han i sin tur hyrde ut containern till en annan person.

– Det är osannolikt, men möjligt, säger uthyraren.

Rättegången fortsätter under tisdagen.