Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vapenlagsbrotten ökar i kommunen

Under andra kvartalet i år har bostadsinbrotten i Jönköpings kommun minskat medan vapenlagsbrotten ökat. Detsamma gäller för Mullsjö och Habo kommun.

Under andra kvartalet av 2019 anmäldes elva bostadsinbrott i Jönköpings kommun. Snittet på anmälda brott ligger på 30 och i år är anmälningarna 63 procent färre än snittet för kvartalet sedan 2006.

I Mullsjö kommun anmäldes fem bostadsinbrott under andra kvartalet 2018 medan det i år inte anmäldes några bostadsinbrott i Mullsjö. I Habo kommun var det 12 bostadsinbrott som anmäldes under andra kvartalet 2018, men bara ett under samma period i år.

Samtidigt som bostadsinbrotten minskat så har antal anmälda vapenlagsbrott i Jönköpings kommun ökat. Snittet ligger på tio anmälningar per kvartal men under andra kvartalet 2019 anmäldes 31 vapenlagsbrott. Det är fler anmälningar än något kvartal sedan 2006.

I både Mullsjö och Habo kommun var det under andra kvartalet förra året inga anmälda vapenlagsbrott, men under andra kvartalet i år var det två anmälningar i både Habo och Mullsjö kommun.