Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Världsstjärnorna på plats på Elmia

Den andra upplagan av Elmia Scandinavian Horse Show är i full gång. Flera av de svenska landslagsryttarna är nu på plats – och de har bara positivt att säga om evenemanget. – Underlaget är super och det är bra banor, säger nyblivne EM-guldmedaljören Peder Fredricson.

Sveriges ryttarelit och morgondagens stjärnor har samlats i Jönköping för att göra upp om pallplaceringar och vinstsummor under Elmia Scandinavian Horse Show.

Evenemanget, som pågår under fem dagar, innehåller hoppning och dressyr i världsklass, och shower och mässa i en internationell miljö.

Det finns även flera lokala ryttare på plats. Det största hoppet på förhand är Jens Wickström, som gör nio starter med fyra hästar.

– Det är jättekul att få rida i Jönköping och vara med i den här fantastiska tävlingen. Alla pratar om den här tävlingen i månader både före och efter, säger Wickström, som trivs med att tävla på hemmaplan.

”Lyft för sporten”

– Evenemanget i sig är jättestort. Vi har inget liknande evenemang i Sverige, och att det hamnar här gör att det blir ett lyft för sporten. Hästhoppningen växer i Jönköping, det finns fler och fler duktiga ryttare.

Wickström har haft ett lyckat 2017. Den största framgången är sommarens SM-silver tillsammans med hästen Enzo.

– Jag har ett antal hästar och vi har hittat en högre nivå i allting. Enzo är den absolut bästa, och det gör att självförtroendet smittar av sig på fler hästar, säger Wickström, som har som mål att kvala in till söndagens Grand Prix-hoppning.

Kvaltävlingen avgörs på fredagskvällen, och tolv finalplatser finns i potten.

– Det kommer att bli jättetufft, så det gäller att vi har en bra dag.

Tävlar om halv miljon

Det mest kända namnet är nog ändå Peder Fredricson, som har tagit både OS-silver och EM-guld med sin häst All In. Nu är ekipaget en av favoriterna till att ta hem Grand Prix-hoppningen.

– Hästen känns jättebra, underlaget är super och det är bra banor, säger Fredricson, som även kommer att hålla en clinic tillsammans med landslagskollegan Henrik von Eckermann.

– Vi har inte bestämt än vad den ska handla om, vi ska ha ett möte om det i kväll. Men vi ska inte köra som många andra clinics, utan vi ska se om vi kan ha samtal på en högre nivå.

Grand Prix-hoppningen har över en halv miljon kronor i vinstpengar. Tävlingen är inramad av showinslag tillsammans med konferenciern Stefan Fur som assisteras av komikern Stefan Odelberg.

JnyttTV. Hör vad Peder Fredricson säger om tävlingarna och förväntningarna på helgen.